A gluténmentes kenyerek hogyan kelnek meg?
Figyelt kérdés
Ha nincs benne siker, akkor hogyan?2017. ápr. 14. 14:09
1/2 anonim válasza:
Olyan lisztek keverékéből rakják össze, amitől hasonló lesz a búzaliszthez. Például magas keményítőtartalmú rizsliszt és/vagy kukoricaliszt is van a gluténmentes keverékben, ami víz hozzáadásával ragacsos lesz, nem pedig olyan, mint a vizes homok vagy sóder, ami a hagyományos rizslisztnél fordul elő. Így már meg tudnak maradni benne az élesztő által keltett buborékok.
És manapság már kb. bármilyen tulajdonságú adalékot meg tudnak csinálni, úgyhogy az élelmiszeriparnak ez sem kihívás.
2/2 anonim válasza:
Tudtommal a sikér nem a kelésért felelős, hanem a rugalmasságért. Sikér nélkül is megkel a tészta élesztő, vagy sütőpor (szódabikarbóna) hatására, de rétest nem lehet sikér nélküli lisztből nyújtani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!