Öreg tyúkból mit és hogyan készíthetnék, húslevesen kívül? Nagyon régen főztem tyúkot, de akkor sem öreget .
Figyelt kérdés
#öreg tyúkból mit
2017. ápr. 9. 21:38
1/4 anonim válasza:
Csontozd ki és daráld le a húsosabb darabokat (comb, mell), a többi mehet levesbe. A darált hús felhasználási lehetőségei meg szinte végtelenek.:-)
2/4 anonim válasza:
Levest, ha félig főtt, akkor kivenni és megtölteni. Régen ezt tették nagyanyáink is.
3/4 anonim válasza:
Dédanyám, nagyanyám csinált öreg tyúkból egy ételt, "fehér húsnak" hívták nálunk. A tyúkból levest főzött, aztán a már megfőtt húst kivette. Egy lábasban zsíron elkezdett lisztet pirítani, de csak nagyon halvány zsemleszínűre. Félrehúzta a tűzről, megsózta, és egy gerezd lereszelt fokhagymát beledobott, összekeverte, és rá a főtt húst. Alaposan átkeverte, majd még egy nagyon rövid ideig visszatette a tűzre, de már tényleg csak addig, amíg még egyszer alaposan átkeverte.
Ezt mi mindig házi paradicsomléből főzött paradicsomszósszal ettük. Nagyon szerettem gyerekkoromban. Csak öreg tyúkból jó.
4/4 anonim válasza:
Ha megfőzöd (de ne főzd túl), és utána akár még meg is töltheted, és be a sütőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!