Lehet, megfőztem az élesztőt?
Tepertős pogácsa készülne, de nem nő a tészta térfogata. Minden pontosan kimérve, megfelelően temperálva várta az összeállítást.
Viszont gyanúm szerint túl meleg volt a cukros tej az élesztőhöz. Felfutott, de most semmi hatását nem látom a bedagasztott tésztában.
(Kb. 3/4 óra után, recept szerint első körben egy óra kelesztés kell.)
...kelesztés kell ... megfelelő hőmérsékletű helyen!!!
Ha hideg, fűtetlen helyre tetted a bedagasztott tésztát, uram bocsá' esetleg a hűtőbe... ne is várd, hogy megkeljen!
Hát, akkor nem tudom, meglehet, hogy forró volt a tej.
De azért én a helyedben nem hajítanám ki. Ha már egyszer eddig elkészült, csak megpróbálnék egy adagot kisütni belőle.
Szerintem is túl meleg volt a tej. Én az első töpörtyűs pogácsámnál szó szerint felforraltam az élesztővel a tejet, mert azt hittem, hogy a felfuttatás azt jelenti, hogy amikor majdnem kifut a tej :)Soha nem is fogom elfelejteni, pedig már régen volt. Azóta megtanultam a leckét :)
Azért te ekkora hibát nem vétettél, még lehet, hogy jó is lett azóta a pogácsád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!