Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejben vagy vízben jobb...

Tejben vagy vízben jobb felfutatni az élesztőt?

Figyelt kérdés
2016. dec. 31. 13:04
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván tejben.
2016. dec. 31. 13:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

A recepttől függ. A tejjel készülő tésztáknál tejjel, amibe csak víz kell,esetleg lehet tejjel. ( A kenyérhez pl.lehet fél dl. tejben felfuttatni)

Nincs különbség a kettő között. Az élesztőt először mindig cukorral kikeverem és csak azután öntöm hozzá a kézmeleg folyadékot. Ezzel a módszerrel a régebbi élesztőt is fel lehet haszálni.

2016. dec. 31. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Az életsztönek teljesen mindegy, ami a receptben meg van adva.
2016. dec. 31. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
36%

Passz, mi semmiben nem futtatjuk fel és cukrot sem adunk hozzá, így is gyorsan és szépen megkel a tészta (pedig tk tönköly, gluténmentes lisztekkel keverve, szóval a sikértartalma se olyan magas, mint lehetne).


A tej az ízének tehet jót, gondolom, a tejcukor táplálja az élesztőgombákat, de anélkül is működnek.

2016. dec. 31. 15:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Ahogy írták már, az élesztőnek tök mindegy, csak meleg és cukros legyen a folyadék.

Ha pl kiflit sütök, akkor tejben futtatom fel, ha pizzát, akkor vízben.

2016. dec. 31. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 Vekkl válasza:
Mi mindíg tejjel csináljuk.
2017. jan. 9. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!