Tejben vagy vízben jobb felfutatni az élesztőt?
A recepttől függ. A tejjel készülő tésztáknál tejjel, amibe csak víz kell,esetleg lehet tejjel. ( A kenyérhez pl.lehet fél dl. tejben felfuttatni)
Nincs különbség a kettő között. Az élesztőt először mindig cukorral kikeverem és csak azután öntöm hozzá a kézmeleg folyadékot. Ezzel a módszerrel a régebbi élesztőt is fel lehet haszálni.
Passz, mi semmiben nem futtatjuk fel és cukrot sem adunk hozzá, így is gyorsan és szépen megkel a tészta (pedig tk tönköly, gluténmentes lisztekkel keverve, szóval a sikértartalma se olyan magas, mint lehetne).
A tej az ízének tehet jót, gondolom, a tejcukor táplálja az élesztőgombákat, de anélkül is működnek.
Ahogy írták már, az élesztőnek tök mindegy, csak meleg és cukros legyen a folyadék.
Ha pl kiflit sütök, akkor tejben futtatom fel, ha pizzát, akkor vízben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!