Miért jobb zsírral sütni mint margarinnal?
Mostanában sok sütemény receptben látom, hogy margarin helyett zsírt ajánlanak.
Miért jobb? Nincs furcsa íze így a sütinek?
Zsírja válogatja, hogy kiérződik-e. Én már többször éreztem akkor, amikor elvileg nem lett volna szabad éreznem. :)
Egy gondosan, óvatosan kisütött házi zsír valószínűleg nem érződik ki, de egy kapkodósan kisütött zsír (jellemzően a nagyüzemileg előállított bolti zsír) esetében bizony sokszor kiérződik az a jellegzetes szag.
Egyáltalán nem paleo mánia, kedves utolsó.
Szerinted anno nagyanyáink hallották ezt a kifejezést, hogy paleo?
Nem hiszem, viszont már ők is tudták, bizonyos ételeket (sőt, szinte mindent) jobb zsírral készíteni.
"Paleo mánia, állati hájat mindenbe. És persze mindig kiérzik az íze, ami sós sütiknél esetleg nem gáz, de az édeseknél undort kelt."
Tipikus ostoba beböfögés.
Ha valaminek ki tud érződni az íze, az a margariné, mikor bevonja az egész szájpadlásod a kellemetlen íze.
A zsírból viszont egész biztosan semmit nem fogsz érezni se sós, se édes süteményben.
A paleomániázónak ajánlom, hogy nézzen bele évszázados szakácskönyvekbe, különösen a hájas tészta szekcióba.
Én se használok vajon kívül állati zsírt, de attól még tudom, hogy megvan a maga szerepe a gasztronómia különféle részeiben, így a sütikben is. Akinek nem tetszik, ne egye.
"Tipikus ostoba beböfögés."
Nem én böfögök, hanem a te linzered röfög:DDDD
(Csak, hogy a te színvonaladon reagáljak;))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!