Mitől lehet savanyú egy krumplipüré?
"Miért lettem lenullázva a tejszín miatt?"
Nem én voltam, de az előző kommentedben még főzőtejszín szerepelt, és nem tejszín.
A tejszínt még én is kedvelem, de a főzőtejszínnel kapcsolatban a guargumi és vagy a karragén tartalma miatt még nekem is vannak fenntartásaim. Valószínűleg a főzőtejszín nem tetszett sokaknak.
Én ma a munkahelyemen ettem savanyú pürét. Egy pár kanalat ettem belőle, a többit meg oda dobtam a kutyáknak. A romlott tej megkeseredik egyébként, nem megsavanyodik. Legalábbis ezek az UHT szarok. Honnan tudom? Onnan, hogy egyszer jóízűen belekortyoltam egy nagyot egy egy literes romlott tejbe, és olyan íze volt, mint a szétrágott gyógyszernek. Ha az lett volna benne, akkor keserű lett volna, de ez szó szerint savanyú volt.
Az enyém soha nem szokott savanyú lenni, pedig én is teszek bele tejfölt is, meg vajat is. Na mindegy. Nem hittem, hogy egy egyszerű pürèt el lehet rontani, de ezek szerint simàn el lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!