Olcsó, vegetáriánus ételeket tudnátok mondani, amihez nagyon nagy főző tudomány nem kell?
Nem rég lettem egyetemista és már kezdem unni azokat az ételeket, amiket magamnak szoktam főzni, tudnátok adni néhány ötletet?Az se baj ha olcsó.Interneten receptek nagy része valami sajtos-tejfölös-krumplis étel, amikkel nem lenne bajom, mert szeretem ezeket, de nem találom valami változatosnak, hogy szinte minden második nap krumplit egyek.Amiket én szoktam enni/főzni általában az nagyjából:túrós tészta, rántott sajt/rántott karfiol(akciósan vettem még kicsit régebben és lefagyasztottam) valami körettel,paradicsom szószos (ilyen kis konzervből)-borsós-gombás tészta(közelben van egy zöldséges ahol a gomba kilója 600 forint, egy nagyobb fej gomba max 80 forint háromszorra elég),pizza, ha éppen találok olcsón zöldségekét a gombát kívül, zöldség pörkölt mirelit zöldségből általában,rántotta, krumplifőzelék, tejberizs,joghurt/kefír puffasztott rizzsel, ritkán valami péksüti, mirelit szilvás gombóc ha nincs nagyon időm, egyszer-kétszer csináltam szójagranulátumból fasírtot/hamburgert.
A segítséget előre is köszönöm szépen :)
Ja és szíves elnézésedet kérem, hogy nem a 8 kommenttel lejjebbi válaszodra reagáltam, hanem a kérdésre első körben! Szólj be nyugodtan, ha másba nem tudsz belekötni.
A rakott brokkolit és karfiolt én növényi tejszínnel, parmezánnal/brie sajttal, szerecsendióval, zöldfűszerekkel, fokhagymával vagy póréhagymával, barna rizzsel készítem.
A rakott zöldbab gombával, ricottával készül nálam.
A rararouille-t tejszínes sült paprikakrémmel és camembert sajttal készítem.
szoktam rakott padizsán-mozzarella-paradicsom tornyokat is készíteni, bazsalikomos mártással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!