Ti milyen ételeket szoktatok készíteni csicseriborsóból?
Az előzőeken kívül még szuper szerintem főzelékként is tejszínes habarással, zöldségcurry elemeként, krémlevesnek, salátába is beledobhatod. Nekem a kedvenc nasim a sütőben sült ropogós csicseriborsó, ha eddig nem próbáltad, mindenképp ajánlom, nagyon finom :)
Én konzervből csinálom, de készítheted szárazból is, akkor előtte értelemszerűen megfőzöd. 2 konzerv csicseriborsót átmosol, konyhatörlőre kiteríted őket, hogy a szemek minél szárazabbak legyenek, közben sütő mehet 200 fokra melegedni. Egy tálba átöntöd a leszárogatott borsókat, megöntözöd 3-4 evőkanál olívaolajjal, ne sajnáld, fedjen be az olaj minden szemet, úgy lesz finom ropogós. Szórj rá fél teáskanál sót, azt is oszlasd el egyenletesen. Tepsit bélelj sütőpapírral, terítsd ki rá a borsókat, mehet is be a forró sütőbe, nekem légkeverésesen 20 perc, félidőben megrázogatom a tepsit. Mikor kiveszed, szórd meg általlad szeretett fűszerekkel, én imádom a fokhagyma és a rómaikömény kombinációját, vagy a chilit bazsalikommal, esetleg rozmaring és oregánó, ha kicsit olaszos ízvilágra vágyom :) De tényleg, ami csak van otthon és tetszik, csak ne rakd rá előbb, mert a fűszerek esetleg megéghetnek, úgy meg keserűek lesznek.
Köszönöm :)
Mindenkinek ment a zöld pacsi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!