Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti milyen ételeket szoktatok...

Ti milyen ételeket szoktatok készíteni csicseriborsóból?

Figyelt kérdés
Bevált recepteket is szívesen fogadok :)

2017. márc. 31. 20:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Eddig csak krémet csináltam,azt érzésre és a nosalty-n találtam egy tök jó falafel receptet,jó csípős mártogatóssal,imádom. Megkeresem,ha nem lesz meg leírom.
2017. márc. 31. 21:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm :)
2017. márc. 31. 21:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hummus-t, meg chana masala-t.
2017. márc. 31. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Falafelt, az nagyon finom. Csicseriborsó fasírt pitában, szósszal és zöldségekkel.
2017. ápr. 1. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Az előzőeken kívül még szuper szerintem főzelékként is tejszínes habarással, zöldségcurry elemeként, krémlevesnek, salátába is beledobhatod. Nekem a kedvenc nasim a sütőben sült ropogós csicseriborsó, ha eddig nem próbáltad, mindenképp ajánlom, nagyon finom :)


Én konzervből csinálom, de készítheted szárazból is, akkor előtte értelemszerűen megfőzöd. 2 konzerv csicseriborsót átmosol, konyhatörlőre kiteríted őket, hogy a szemek minél szárazabbak legyenek, közben sütő mehet 200 fokra melegedni. Egy tálba átöntöd a leszárogatott borsókat, megöntözöd 3-4 evőkanál olívaolajjal, ne sajnáld, fedjen be az olaj minden szemet, úgy lesz finom ropogós. Szórj rá fél teáskanál sót, azt is oszlasd el egyenletesen. Tepsit bélelj sütőpapírral, terítsd ki rá a borsókat, mehet is be a forró sütőbe, nekem légkeverésesen 20 perc, félidőben megrázogatom a tepsit. Mikor kiveszed, szórd meg általlad szeretett fűszerekkel, én imádom a fokhagyma és a rómaikömény kombinációját, vagy a chilit bazsalikommal, esetleg rozmaring és oregánó, ha kicsit olaszos ízvilágra vágyom :) De tényleg, ami csak van otthon és tetszik, csak ne rakd rá előbb, mert a fűszerek esetleg megéghetnek, úgy meg keserűek lesznek.

2017. ápr. 1. 09:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Rizi-bizibe és rizses húsba is tökéletes. Zöldborsó helyett raktam bele, nagyon ízlett!
2017. ápr. 1. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt főtt kukoricám, a pizza tetejére raktam. Ott is jó.
2017. ápr. 1. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 lencsefőzelék ***** válasza:
100%
Tegnap csináltam csicseriborsókrémet. Egy jól megtermett kígyóuborka felét is beleaprítottam a vége felé, mert úgy nem olyan száraz. Úgy kezdtem, hogy olajon hagymát pirítottam, arra jött a csicseriborsó, amit vagy 3/4 óráig kellett főznöm, hogy megpuhuljon (+ 8-10 órára be volt áztatva előtte). Ez vagy 2 hétig kitart a reggeli kenyeremre, és még a rokonoknak is jut belőle.
2017. ápr. 1. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm :)

Mindenkinek ment a zöld pacsi :)

2017. ápr. 2. 16:53

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!