Van olyan étel amit egyszer ettetek és azóta sem. De annyira finom volt hogy azóta keresitek azt az ízt? Elmesélitek mi volt és hol ettétek?
Nálam kettő ilyen van hirtelen:
1. házi joghurt piacon egy eladó csinálta olyan különleges íze volt, hogy azóta sem ettem, ő meg már elérhetetlen. Akkoriban kérdeztem de azt mondta semmi különös.
2. egyszer még a 80-as évek végén etten egy pizzériában, azóta nem ettem olyan finom különleges pizzaszószt.
Az is megszűnt már.
Igen 10 éves lehetem amikor a dédimamám kemencében sütött egész libát egyben. Élénken emlékszem arra ízre és élményre a megsült libahúsról mállott a hús olyan puha volt ,hogy a csontok kiestek belőle.
A másik ilyen ételt a másik dédim készítette kézzel nyújtott rétes meggyes mákos rétes..
Nekem két ilyen van: gyerekkoromban úgy 1999 és 2004-05 között minden évben elmentünk a családdal Bibionébe pár napra. Ott volt egy pizzéria, aminek a specialitása a tenger gyümölcsei pizza volt. Olyan illatos volt a friss tészta, a szósz és a friss tengeri gyümölcs hogy azóta is fel tudom idézni az illatát.
A másik nagymamám kapros süteménye. Ránk hagyta a receptjét. egyszer-kétszer próbáltam már csinálni, de valamiért egyáltalán nem olyan. Valószínűleg megvoltak a konkrét termékek meg a metódus amivel dolgozott, amit én csináltam az sajnos nem olyan.
Gyerekkoromban a szomszéd néninek volt ismerőse a mezőgazdaságban, és tudott szerezni hidegen sajtolt, finomítatlan, nyers napraforgó olajat. Héjában sült krumplit csinált, és ebbe az olajba mártogattuk. Isteni finom volt.
Sajnos amit manapság úgy árulnak, hogy hidegen sajtolt, még az sem közelíti meg.
Egy ilyen vagy.
Körülbelül 10 éve balatoni nyaralásunkon az egyik étteremben ettem desszertnek citrom és kókusz fagyit...hát az valami isteni volt,minden forintot megért. Azóta sem ettem soha sehol hasonlót sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!