Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ez a kenyérrecept így működhet...

Ez a kenyérrecept így működhet? (Zabpehely)

Figyelt kérdés

Van egy ilyen receptem:

• 25 deka zabpehelyliszt

• 2 tojás

• só

• víz

Összekeverjük simán kanállal, a nokedlinél valamivel sűrűbb állagú tésztát kell kapnunk! Ne legyen folyós, mert akkor szétesik a kész kenyér! A tészta nagyon ragad, fölösleges kézzel formázgatni szerintem! Mikróban is süthetjük, de én sütőben szoktam, közepes lángon kb 25-30 perc alatt elkészül! Érdekes, hogy nem igazán lehet odaégetni: egyszer elfeledkeztünk róla és másfél óra után vettük ki, de semmi baja sem lett! Kicsit szárazabb lett a külseje, de ennyi!

Nem a megszokott kenyér, az biztos! Tömör a belseje, egyáltalán nem foszlós, a héja nem ropogós... De mi szeretjük!

Ugyanebből a tésztából sütöm a pizzát is, nagyon finom az is!

Megj.: Ha szeretnéd, hogy rugalmasabb legyen a kenyér, próbálj meg hozzáadni utifűmaghéjat, 1-2 evőkanállal kezdetben, aztán majd meglátod. Az utifűmaghéj sok vizet szív fel, állni kell hagyni az összekeverés után és még formázható is lesz tőle a tészta. Akkor aztán tunkolhattok! Ekkor valószínűleg tojás sem kell...csak szódabikarbóna, meg egy kis citromlé/ecet.

-----------------

Akkor elvileg csinálhatom így? :

- 250 g zabpehelyliszt

- só

- víz

- 2 evőkanál utifűmaghér

- valamennyi almaecet (mennyi??)

- szódabikarbóna


2017. márc. 23. 09:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem is hasonló receptem van csak én zsemlét szoktam csinálni belőle :)
2017. márc. 23. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld kéz :) esetleg megtudnád osztani a te receptedet?
2017. márc. 23. 10:18
 3/7 anonim ***** válasza:

Nekem egész pontosan így néz ki:

4 evokanal lenmagliszt

4 evokanal utifumaghej

2 tojas

2 tojasfeherje

10 evokanal viz

Kb 3 csipet so

1 csipet eritrit

4 kaveskanal sutopor.

Ebből 4 db zsemle lesz. Zablisztel még nem próbáltam.

Viszont kenyeret már sütöttem zablisztel,de abba pl nem kell utifűmaghéj. Ennek a receptje:

30 dkg zabliszt

10 dkg búzasikér

5 dkg aprószemű zabpehely

2 tk só

7 g istant élesztő

1 evőkanál olvasztott kókuszzsír

4 dl langyos víz.

Ez is egy ragacsos tészta lesz,egy órát kell keleszteni majd 160 fokon 45 perc :)

2017. márc. 23. 10:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi! :D Ki fogom próbálni! :D :D
2017. márc. 23. 10:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen :)
2017. márc. 23. 10:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
szerintem nem jó,nagyon nedves és ragadós lesz .Nincs sikér tartalma a zabpehelylisztnek vagy nagyon alacsony.
2017. márc. 23. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

A saját kérdésedre megadod a saját válaszodat is.

Elvileg úgy is csinálhatod, ahogy írtad.

Normál sajtosrúdba 1 evőkanál 10 %-os ecetet szoktam tenni, ettől szépen megemelkedik. Az almaecet tudomásom szerint 5 %-os, de elég fura íze van szerintem.

2017. márc. 24. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!