Mit főzzek? Rokonok jönnek látogatóba. Többi lent
Fasírt ? Bolognai ?
Én mindkettőt szeretem :P Vannak jó oldalak tele receptekkel,nézelődj ott,hátha.
- Rakott kelkáposztát, vagy rakott hordós káposztát
- Töltött káposztát, töltött paprikát
- Stefániát sütni tojással, vagy füstölt kolbásszal a közepén
Nálunk ez tuti befutó, én ezt csinálnám. Kicsit különleges, de nem macerás
Valamint lehetne még belőle rakott savanyú káposzta, muszaka, egybefasírt
Skót húsgombóc
A recept 4 főre szól, ha több kell arányosan meg kell növelni a mennyiségeket.
60 deka darálthús (lehet vegyes is (marha/sertés )
5 dkg vöröshagyma reszelve
1 gerezd fokhagyma reszelve
5 dkg zsemlemorzsa
2 db tojás
1/2 dl barnasör
4 főtt tojás,
só, fehérbors
A főtt tojások kivételével mindent összegyúrunk ,kb fél órát pihentetjük.
Utána négyfelé osztjuk a masszát, és mindegyik közepébe teszünk egy főtt tojást.
Vizes kézzel szép nagy (jó nagyok lesznek ) gombócokat formázunk és óvatosan finom zsemlemorzsába forgatjuk.
Bőséges olajban, lassú tűzön szép aranybarnára sütjük, körbe-körbe.
Szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedjük, és pihentetjük.
Kétféle módon lehet tálalni, vagy félbevágva, vagy négy cikkre vágva. Mindegyik szépen mutat.
Még szebb, ha salátalevéllel bélelt pecsenyéstálra tesszük, és színes idényzöldségekkel díszítjük. paradicsomcikk, kígyóuborka szelet, piros kalif. paprikacsíkok pl.
A tojások sárgájára tehetünk egy pötty pirosaranyat, vagy kecsapot, csak a látvány kedvéért.
nem olyan, mint a hagyományos fasírt, de nagyon finom és mutatós vendégváró.
Bármilyen köret passzol mellé, de hidegtálnak is tökéletes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!