Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek? Rokonok jönnek...

Mit főzzek? Rokonok jönnek látogatóba. Többi lent

Figyelt kérdés
Sziasztok. Van 1 kg borjú darált húsom. Mit főzzek belőle?
2017. márc. 22. 14:13
 1/9 anonim válasza:
76%

Fasírt ? Bolognai ?

Én mindkettőt szeretem :P Vannak jó oldalak tele receptekkel,nézelődj ott,hátha.

2017. márc. 22. 14:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
70%
Én lasagne-t sütnék. :)
2017. márc. 22. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
70%
Kicsi húsgombócokat.
2017. márc. 22. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
53%

- Rakott kelkáposztát, vagy rakott hordós káposztát

- Töltött káposztát, töltött paprikát

- Stefániát sütni tojással, vagy füstölt kolbásszal a közepén

2017. márc. 22. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

[link]


Nálunk ez tuti befutó, én ezt csinálnám. Kicsit különleges, de nem macerás


Valamint lehetne még belőle rakott savanyú káposzta, muszaka, egybefasírt

2017. márc. 22. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
2017. márc. 22. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
54%
Borjú nagyon finom.. Házi hamburger partit is csaphatok belőle..
2017. márc. 22. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
69%

Skót húsgombóc

A recept 4 főre szól, ha több kell arányosan meg kell növelni a mennyiségeket.

60 deka darálthús (lehet vegyes is (marha/sertés )

5 dkg vöröshagyma reszelve

1 gerezd fokhagyma reszelve

5 dkg zsemlemorzsa

2 db tojás

1/2 dl barnasör

4 főtt tojás,

só, fehérbors

A főtt tojások kivételével mindent összegyúrunk ,kb fél órát pihentetjük.

Utána négyfelé osztjuk a masszát, és mindegyik közepébe teszünk egy főtt tojást.

Vizes kézzel szép nagy (jó nagyok lesznek ) gombócokat formázunk és óvatosan finom zsemlemorzsába forgatjuk.

Bőséges olajban, lassú tűzön szép aranybarnára sütjük, körbe-körbe.

Szűrőlapáttal konyhai papírtörlőre szedjük, és pihentetjük.

Kétféle módon lehet tálalni, vagy félbevágva, vagy négy cikkre vágva. Mindegyik szépen mutat.

Még szebb, ha salátalevéllel bélelt pecsenyéstálra tesszük, és színes idényzöldségekkel díszítjük. paradicsomcikk, kígyóuborka szelet, piros kalif. paprikacsíkok pl.

A tojások sárgájára tehetünk egy pötty pirosaranyat, vagy kecsapot, csak a látvány kedvéért.

nem olyan, mint a hagyományos fasírt, de nagyon finom és mutatós vendégváró.

Bármilyen köret passzol mellé, de hidegtálnak is tökéletes.

2017. márc. 22. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen
2017. márc. 22. 19:18

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!