Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hagymát szeretnék pirítani...

Hagymát szeretnék pirítani hotdog-hoz. Hogyan csináljam, és hogyan tárolhatom?

Figyelt kérdés

Ezt írja a leírás:

"A hagymát kicsit nagyobb kockára vágjuk mint apró.Meghintjük lisztel.Minél több lisztet vesz fel,annál ropogósabb lesz.A lisztezett hagymát bő forró olajba arany barnára sütjük.A hagymát papír törlőre kiszedjük."

Kérdéseim: Mivel forgassam a lisztbe, mennyi olaj kell, milyen tűzön (gáztűzhely) csináljam, és ha nem frissen teszem a hotdog-ba, hanem 1-2 órával előbb készítem el, akkor hűtőbe tegyem, vagy letakarva a konyhában, vagy hogyan? Köszi!


2010. máj. 11. 11:55
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
nejlonzacsiba lisztet teszel, beledobod a hagymát és jól összerázod - legalább 3-4 cm magas olajszint kell - ne takard le és hűtőbe se tedd, és inkább frissen csináld
2010. máj. 11. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
azzal forgatod, amivel akarod. Az ujjaiddal, villával, rázással. Én karikára vágnám. Forró olajban süsd! Papírtörlőn itasd le! Legjobb frissen sütni, csak egy perc! Amúgy a konyhában várhat, egy napot is, ne tedd hűtőbe!
2010. máj. 11. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
2cm is elég lehet. Nekünk a serpenyőnk sincs 3cm. Csak akkor ne rakj bele túl sokat egyszerre. Ússzonak, lebegjenek, annyit tégy. Ne főzeléknek nézzen ki, ne legyen több a hagyma, mint az olaj! Forró olajbe tedd!
2010. máj. 11. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! Azt hiszem, frissen fogom készíteni, "tálalás" előtt. :) További szép napot!
2010. máj. 11. 12:38
 5/9 anonim válasza:
75%
A hagymát proV gyaluval vágd fel! (ha van :P)
2010. máj. 11. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Itt van az Amerikai hot dog receptje képekkel, benne a pirított hagymával.

[link]

Olyan, mint amilyet az utcán is árulnak.

2010. máj. 11. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Hú, amerikaihotdog-os beíró, köszi!! :)
2010. máj. 11. 18:43
 8/9 A kérdező kommentje:

Óóó-megpróbáltam, és nem lett olyan jó, mint kéne neki.

A következőt csináltam:

Legnagyobb lángon forraltam olajat egy tefal edényben, aminek van piros akármije középen. Az pirosra váltott teljesen, ekkor beletettem 1 marék lisztbe forgatott hagymát.

Az -számomra :)- félelmetes hanggal elkezdett sisteregni. Ettől megijedtem, és kevergetni kezdtem a hagymát. Ettől (?) lejött róla a liszt, aminek gondolom rá kellett volna "pirulnia". A liszt szépen összegyűlt az edény aljában.

Mikor készen lett, félrehúztam a tűzről, és kipecáztam kanállal a darabokat.

Egyáltalán nem lett szép. Még csak nem is hasonlít a fentebb belinket oldal képére.


Miket rontottam el? :S Mit kellett volna helyette?

2010. máj. 11. 19:48
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű, hogy egyszerre sokat tettél bele. A képeken látszik is, hogy úszkálnak benne a hagymakockák. Nem kellett volna megijedni, hagyni kellett volna egy kicsit, hogy elkezdjen sülni, azután lehetett volna kevergetni. Az ilyen ételeknél elkerülhetetlen, hogy a liszt belepotyogjon az olajba, de le lehet szűrni és újra felhasználni. Írja is, hogy ha sokat sütünk, akkor érdemes közben átszűrni az olajat. Én még egy kicsit meg is szoktam sózni a hagymát, így kicsit nedves lesz és több lisztet vesz fel. Attól még ropogósabb lesz. Jól le kell itatni róla az olajat a végén. Finom ropogós lesz így a végeredmény.
2010. máj. 11. 23:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!