Nokedlit hogyan lehet frissen tartani?
Barátomnak vacsorát főzök de délután szeretném elkészíteni és utána még elkészülni stb. Nokedli pörkölttel lenne a vacsora, a pörköltnél egyszerű mert csak megmelegítem de a nokedli?? Ha azt megcsinálom előre utána kiszárad 1-2 óra alatt.
Van valami módszer amivel ugyanúgy friss maradna? Csak 1-2 órával később fogyasztanánk el
Eleve a nokedlit szedd kevés zsiradékra, jól keverd át.
Amikor tálalni akarod, előtte forralj egy edényben vizet, amire rápasszol a nokedlis edény. Az alatta csendesen forró víz tökéletesen felmelegíti a nokedlit, minden károsodás nélkül.1-2-szer keverd csak át, nehogy szétzúzd a tésztát.Meglátod olyan lesz, mint amikor készítetted.
Fagyos nokedlit kiengedés után így szoktam felmelegíteni, és mindig finom . A lényeg, hogy kevés zsiradék legyen alatta, ne tudjon mászkosodni.
Ez a módszer szerintem sokkal jobb, mint a mikrózás, mert abban kiszáradhat.
Inkább előtte készülj el minden mással, tudom, hogy szeretitek a párotokat frissen mosott hajjal, frissen tusolva, parfümözve, kisminkelve várni, de hidd el, a friss vacsorát sokkal jobban szeretik. :D
A pörkölt is finomabb a tűzhelyről, a nokedli meg szinte csak úgy jó. Ha a vacsora a lényeg, akkor frissen csináld.
Amúgy is furcsán hat, hogy áthívod azzal, hogy főzöl neki, és a hűtőből pakolod ki a maradékot, aztán mikróban megmelegíted... :D
Ha vendéget várok, akkor mindig olyan ételt főzök, ami előre elkészíthető. Nekem is, és a vendégnek is kínos, ha ő a szobában unatkozik, míg én a konyhában tüsténkedem félórát. Ezt azoknak írtam, akik szerint az a legjobb, ha frissen készíted a nokedlit. Az, hogy az előre elkészített ételt megmelegítem, nem azonos azzal, hogy a hűtőből előszedett mindenféle maradékot tálalok elé.
A nokedli elég jól melegíthető, akár mikróban, akár serpenyőben, kevés zsiradékon, akár, ahogy többen javasolták, gőz fölött. Még másnap is, nemhogy 1-2 órán belül.
Ha kifőzted, és egy edényben pici olajon sóval átforgattad. Könnyen tudod akár a láng fölött kavargatva is percek alatt átmelegíteni. Különösen, hogy a tányérban a forró pörköltet rászeditek.
Egyébként másnap már úgy melegítem a maradékot, hogy kevés sós vizet forralok, abba beleborítom a hűtőből kivett nokedlit, és amikor már ismét forr (1-2 perc) abban a pillanatban leszűröm.
De a vendégfogadás előtt kifőzött nokedlinél ez felesleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!