Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljátok az almás...

Hogyan csináljátok az almás pite tésztáját?

Figyelt kérdés
Életem első almás pitéjét csináltam szombaton,de a tésztája nem lett a legjobb:( miből mennyit tesztek bele?Hűtőbe pihentetitek a tésztát?
2010. máj. 10. 15:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
80%

50dkg liszt, 25dkg margarin, 5dkg cukor, 1tojás, pici só, 5dkg élesztő kis cukros tejben felfuttatva.

Felfuttatom az élesztőt, amíg kel, addig a lisztet összemorzsolom a margarinnal (ez fontos lépés, mert ettől lesz omlós a tészta),majd hozzáadom a többi hozzávalót és az élesztőt, összegyúrom, ha kell adok még hozzá tejet. Én nem pihentetem hűtőben, csak letakarom a gyúródeszkán a tállal. és egyszer átgyúrom kelesztés közben, hogy jobban dolgozzon az élesztő.

maszatka

2010. máj. 10. 16:08
 2/12 anonim ***** válasza:
33%

Élesztő kell bele?Nekem egyik almáspite receptemben sem írják, pedig van egy pár..

én a tejfölt néha kihagyom, inkább több lisztet teszek bele, jó omlós szokott lenni!

2010. máj. 10. 16:13
 3/12 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget.Én sütőporral csináltam szombaton...:S
2010. máj. 10. 16:17
 4/12 anonim ***** válasza:
0%

én könnyen :D

elég sok liszt bele, ugyanannyi porcukor, majd egy egész kocka margarin, aztán tojás(és ha még mindig nem állna össze a tészta, akkor egykis tej(kevés). Összegyúrod, majd kettévágod, az egyik felét elkezded kisodorni, majd ha kész, ráreszeled az almákat, és én ott hintettem meg fahéjjal(bőven) és vaniliáscukorral :) nagyon jó izt ad neki. És iszonyat finom lett. Ennél több szerintm nem kell

2010. máj. 10. 16:20
 5/12 anonim ***** válasza:
32%

Nah én is így szoktam kb:)

Nem tudom h miért tett bele az első válaszoló élesztőt, én így még nem is hallottam a pitetésztát

2010. máj. 10. 16:22
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Anyukamnak volt egy almas-pite receptje de sosem sikerult jol,szaraz volt a teszta meg a toltelek.

Amit en eppen a hetvegen probaltam ki es nagyon-nagyon bevalt az ez volt:

[link]

Amugy az oldalt ajanlom,nagyon jo,amit eddig sutottem innen mind jol sikerult.

Udv:

egy 10 honapos kisfiu anyukaja:)

2010. máj. 10. 16:41
 7/12 anonim ***** válasza:
80%

Ha teszel bele élesztőt, nem lesz száraz a tészta.

Első válaszoló

2010. máj. 10. 16:49
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek:)16.41-es ez nagyon jó ez az oldal.Köszönöm neked is:)Én pedig egy 10hós kislány anyukája:D
2010. máj. 10. 16:50
 9/12 anonim ***** válasza:

szia! az én örökös pitém az alábbi:

-30 dkg liszt

-20 dkg vaj vagy margarin

-10 dkg porcukor

- egy tojás sárgája

-fél csomag sötőpor

annyi tejföl, amitől jó rugalmas lesz tészta.

a vajat a liszttel elmorzsolom, jöhet a cokor, tojássargája, sütőpor, tejföl.

kétfelé veszem, és addig pihen, amíg az almát megpárolom és kihűtöm.

könnyen nyújtható kellemes állagú könnyű vékony tészta lesz belőle.puha és omlós.

a maradék tojásfehérjét egy kanál tejföllel, villával fölverem és azt kenem a pite tetejére.almás és diós-habos

pitét szoktam ezzel a tésztával csinálni, én egy idős nénitől kaptam és nekem nagyon bevált. én kb. 38*25-ös

tepsibe sütöm.

próbáljál ki több receptet, előbb utóbb Te is rátalálsz

az "igazira"

sok sikert.

üdv.

2010. máj. 11. 08:52
 10/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó válaszoló neked is nagyon köszönöm.:)
2010. máj. 11. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!