Hogyan csináljátok az almás pite tésztáját?
50dkg liszt, 25dkg margarin, 5dkg cukor, 1tojás, pici só, 5dkg élesztő kis cukros tejben felfuttatva.
Felfuttatom az élesztőt, amíg kel, addig a lisztet összemorzsolom a margarinnal (ez fontos lépés, mert ettől lesz omlós a tészta),majd hozzáadom a többi hozzávalót és az élesztőt, összegyúrom, ha kell adok még hozzá tejet. Én nem pihentetem hűtőben, csak letakarom a gyúródeszkán a tállal. és egyszer átgyúrom kelesztés közben, hogy jobban dolgozzon az élesztő.
maszatka
Élesztő kell bele?Nekem egyik almáspite receptemben sem írják, pedig van egy pár..
én a tejfölt néha kihagyom, inkább több lisztet teszek bele, jó omlós szokott lenni!
én könnyen :D
elég sok liszt bele, ugyanannyi porcukor, majd egy egész kocka margarin, aztán tojás(és ha még mindig nem állna össze a tészta, akkor egykis tej(kevés). Összegyúrod, majd kettévágod, az egyik felét elkezded kisodorni, majd ha kész, ráreszeled az almákat, és én ott hintettem meg fahéjjal(bőven) és vaniliáscukorral :) nagyon jó izt ad neki. És iszonyat finom lett. Ennél több szerintm nem kell
Nah én is így szoktam kb:)
Nem tudom h miért tett bele az első válaszoló élesztőt, én így még nem is hallottam a pitetésztát
Szia!
Anyukamnak volt egy almas-pite receptje de sosem sikerult jol,szaraz volt a teszta meg a toltelek.
Amit en eppen a hetvegen probaltam ki es nagyon-nagyon bevalt az ez volt:
Amugy az oldalt ajanlom,nagyon jo,amit eddig sutottem innen mind jol sikerult.
Udv:
egy 10 honapos kisfiu anyukaja:)
Ha teszel bele élesztőt, nem lesz száraz a tészta.
Első válaszoló
szia! az én örökös pitém az alábbi:
-30 dkg liszt
-20 dkg vaj vagy margarin
-10 dkg porcukor
- egy tojás sárgája
-fél csomag sötőpor
annyi tejföl, amitől jó rugalmas lesz tészta.
a vajat a liszttel elmorzsolom, jöhet a cokor, tojássargája, sütőpor, tejföl.
kétfelé veszem, és addig pihen, amíg az almát megpárolom és kihűtöm.
könnyen nyújtható kellemes állagú könnyű vékony tészta lesz belőle.puha és omlós.
a maradék tojásfehérjét egy kanál tejföllel, villával fölverem és azt kenem a pite tetejére.almás és diós-habos
pitét szoktam ezzel a tésztával csinálni, én egy idős nénitől kaptam és nekem nagyon bevált. én kb. 38*25-ös
tepsibe sütöm.
próbáljál ki több receptet, előbb utóbb Te is rátalálsz
az "igazira"
sok sikert.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!