Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most mehet a kukába a rizottó?

Most mehet a kukába a rizottó?

Figyelt kérdés
Életemben először főztem rizottót (amúgy sem vagyok egy nagy szakács). Nagyon finom lett (májas-gombás) a baj csak az, hogy most olvasom a neten, hogy ezek a rizottók másnap már ehetetlenek annyira kiszáradnak. Tudok valamit tenni, hogy holnap meg esetleg holnapután is lehessen belőle enni? Egyedül élek, nem számoltam ezzel. Magamnak mindig nagy adagot főzök és azt eszem 3 napig. Ha esetleg tejfölt kevernék hozzá vagy reszelt sajtot és úgy melegíteném meg?
2017. febr. 26. 16:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja nem lesz másnap
2017. febr. 26. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
91%
Nem kell mindent elhinni. Ha kicsit tapadós a rizsed akkor egészen biztos, hogy nem fog ki száradni. Ha meg alapból szárazra sikerült, akkor miután felmelegíted holnap, javítsd fel. Ha van olaj, zsír, vaj egy keveset felolvasztasz és összekevered vele.
2017. febr. 26. 16:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az interneten sok vad dolgot írnak, mindenki túlzásba esik mindennel, hogy sznobkodhassanak.


Minden kaját ki kell dobni egy étkezés után, a kutyádat naponta 6-8 órán keresztül kötelező sétáltatni,a gyereked valószínűleg 12 évesen öngyilkos lesz ha nem csoda waldorf mágikusan progresszív iskolába járatod, nem lehetsz elfogadhatóan jó csaj ha nem költesz tízezreket havonta csodakencékre, stb.

2017. febr. 26. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy írták az előbbiek.

Amikor berakod a maradékot a hűtőbe, legyen beborítva, akkor ott nem fog kiszáradni. Én is minimum 2 napra főzök, még sohasem kellett kidobnom a rizottót, (+ mást sem), amiatt, hogy ehetetlenné vált.

2017. febr. 26. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 aperitif ***** válasza:
100%
Ki ne dobd! Én is egyedül élek, minimum két, de inkább három napra főzök, többek közt rizottót is. Még nem dobtam ki főtt ételt azért, mert száraz volt. Ha valóban száraznak találod holnap, akkor melegítésnél pici vizet tegyél alá.
2017. febr. 26. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség, egy jó rizottó nem szárad ki.

Én másnap egy kis vaj és parmezán hozzáadásával szoktam felmelegíteni, krémesebbé teszi.

2017. febr. 26. 18:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
57%
Tejfölt nehogy... mi a fenét keresne a tejföl egy rizottóban?
2017. febr. 26. 18:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Menni mehet, csak nem érdemes... semmi baja nem lesz.
2017. febr. 26. 19:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
34%
A tejföltöl sem lesz baja, ha nem sokat teszel rá.
2017. febr. 26. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 A kérdező kommentje:
7-es. Valószínűleg szárazabb lesz az állaga holnap. Olyan dolgot szertenék hozzáadni, amit munkába ha beviszem és megmelegítem mikróban picit krémesít az álalgán. Víztől félek, hogy utólag túlságosan elvenné az ízét. Ezért jutott eszembe a tejföl. Amit amúgyis pl rizses húshoz én szoktam enni. Nyilván a kérdésemből is kitűnik, hogy nem vagyok profi szakács, sőt főzni sem tudok túl jól. Ez egy finom étel lett, de azért ne úgy képzeld el mint amit egy profi szakács vagy éttermeben elédraknak. Arra valószínűleg én sem raknék tejfölt. Báár.
2017. febr. 26. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!