Olyan sütit keresek, aminek folyós a közepe és újra lehet melegíteni?
Ettem egy étteremben egy olyan sütit, amit megmelegítettek, és folyós volt a belseje, úgy nézett ki, mint egy muffin, fagyival tálalták. Lávasüti volt a neve.
Szeretnék valami hasonlót sütni otthon, de olyat, ami akár több óra után, vagy akár másnap is újramelegíthető. Próbáltam már egy-egy receptet, frissen finom volt, de miután kihűlt már nem volt finom.
Ha esetleg tudtok ilyen receptet, akkor szívesen venném, köszi.
Szuflé.
Ám nem melegíthető újra, mert a belseje megszilárdul
A jó láva süti készítésének legkritikusabb pontja a sütés. Magas hőfokon kell sütni, hogy gyorsan megsüljön a széle, és hamar ki kell venni a sütőből hogy szép folyós maradjon a közepe.A jó szuflé(láva) belül Amíg a széle megsült, addigsűrűn folyós, forró csokoládékrémet rejt
Hozzávalók 4 db lávához
190 g 60%-os -80 %- os étcsokoládé (csak jó minőségű csoklodé jó hozzá)
55 g vaj
5 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
Apró csipet.
. Először vajazd ki a szufléformákat, és a sütőt melegítsd elő 200 ºC-ra.. A csokoládét és a vajat mérd egy tálba, ésvízgőz fölött olvaszd meg. Míg a csokoládé olvad, a tojásokat válaszd ketté. Mikor a csokoládés keverék elérte a 45 ºC-ot, vedd le a vízgőzről, és fakanállal keverd bele a tojássárgájákat. Majd verd fel a tojásfehérjét kemény habbá. . Ezután keverd a csokis- vajas-tojássárgájás részhez a fehérjehabot egy fakanállal A masszát töltsd a kivajazott szuflé formák pereméig, és az előmelegített, 200 ºC-os sütőben kb. 6-58percig süsd. Amíg a széle megsült, addig
a teteje lebőrösödik, de a közepe folyós marad.
Mi az az apró csipet a receptben ? Só a tojásfehérjébe ?
Amúgy nagyon ígéretesnek tűnik.
De az az érzésem, hogy ez sem melegíthető újra, de lehet , hogy tévedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!