Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Olyan sütit keresek, aminek...

Olyan sütit keresek, aminek folyós a közepe és újra lehet melegíteni?

Figyelt kérdés

Ettem egy étteremben egy olyan sütit, amit megmelegítettek, és folyós volt a belseje, úgy nézett ki, mint egy muffin, fagyival tálalták. Lávasüti volt a neve.


Szeretnék valami hasonlót sütni otthon, de olyat, ami akár több óra után, vagy akár másnap is újramelegíthető. Próbáltam már egy-egy receptet, frissen finom volt, de miután kihűlt már nem volt finom.

Ha esetleg tudtok ilyen receptet, akkor szívesen venném, köszi.


2017. febr. 20. 14:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Szuflé.

Ám nem melegíthető újra, mert a belseje megszilárdul

2017. febr. 20. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
15%
Croissant
2017. febr. 20. 14:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 A kérdező kommentje:
Ahol ettem, ott a pultban volt a süti, majd onnan vitték megmelegíteni, és folyós lett a közepe az újramelegítés után is. Nem mondják el nyilván, hogy milyen süti, csak azt, hogy láva. Szóval, mikor a pultban van, akkor ki van már sütve, és hideg, majd a melegítés után is folyékony lesz a közepe.
2017. febr. 20. 15:01
 4/13 anonim ***** válasza:
97%

A jó láva süti készítésének legkritikusabb pontja a sütés. Magas hőfokon kell sütni, hogy gyorsan megsüljön a széle, és hamar ki kell venni a sütőből hogy szép folyós maradjon a közepe.A jó szuflé(láva) belül Amíg a széle megsült, addigsűrűn folyós, forró csokoládékrémet rejt

Hozzávalók 4 db lávához

190 g 60%-os -80 %- os étcsokoládé (csak jó minőségű csoklodé jó hozzá)

55 g vaj

5 db tojássárgája

5 db tojásfehérje

Apró csipet.

. Először vajazd ki a szufléformákat, és a sütőt melegítsd elő 200 ºC-ra.. A csokoládét és a vajat mérd egy tálba, ésvízgőz fölött olvaszd meg. Míg a csokoládé olvad, a tojásokat válaszd ketté. Mikor a csokoládés keverék elérte a 45 ºC-ot, vedd le a vízgőzről, és fakanállal keverd bele a tojássárgájákat. Majd verd fel a tojásfehérjét kemény habbá. . Ezután keverd a csokis- vajas-tojássárgájás részhez a fehérjehabot egy fakanállal A masszát töltsd a kivajazott szuflé formák pereméig, és az előmelegített, 200 ºC-os sütőben kb. 6-58percig süsd. Amíg a széle megsült, addig

a teteje lebőrösödik, de a közepe folyós marad.

2017. febr. 20. 15:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/13 anonim ***** válasza:
54%
de jo :D nem is tudtam, hogy a szuflét otthon lávasutinek nevezik :D
2017. febr. 20. 15:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
28%
Csak a 4. valaszolo eddig.
2017. febr. 20. 15:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
95%

Mi az az apró csipet a receptben ? Só a tojásfehérjébe ?

Amúgy nagyon ígéretesnek tűnik.

De az az érzésem, hogy ez sem melegíthető újra, de lehet , hogy tévedek.

2017. febr. 20. 16:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 A kérdező kommentje:
Az is lehet, hog ymég ma este megcsinálom, vagy holnap, ha lesz idő, és megírom, hogy újramelegíthető e. Kár, hogy az étterem nem adja meg a receptet :)
2017. febr. 20. 19:54
 9/13 anonim ***** válasza:
8%
Már csak azt nem értem hogy a kroásszán az ki szerint nem jó ? Én is azt írtam volna! Annak nem folyós a közepe, nem lehet újra melegíteni, akkor mi a belseje, beton ??? Ehhez képest senki egy épp kéz láb ötlettel nem állt el, de a láva sütemény 28 féle sütési módja az le van írva xD
2017. febr. 20. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
68%
Nem is a lavasuti az.
2017. febr. 20. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!