Zabpehelylisztből kenyér házilag?
Nekem van két tuti "kenyér" receptem.
Máshol ajánlottam már és megkaptam,hogy ez ugyan nem kenyér de nekem tökéletesen megfelel és szerintem nagyon jó,hogy ilyen dolgokkal lehet helyettesíteni még a kenyeret is.
Egyik (ebből én zsemlét szoktam csinálni)
4 db-hoz:
4 evőkanal lenmagliszt
4 evőkanal utifűmaghéj
2 tojás
2 tojásfehérje
10 evőkanal víz
Kb 3 csipet só
1 csipet eritrit
4 kávéskanál sütőpor
Mindent össze kell kutyulni,majd fel órát hagyni kell,h az utifű magába szívja a folyadékot,utána vízes kézzel lehet formázni,tetejét megkentem tojássargával es szórtam rá szezámmagot. Kb 40 percet sütöm 180 fokon.
A lenmaglisztben és annyira kevés a ch hogy nem is érdemes leírni,viszont nagyon sok rost van benne úgyhogy laktat. Egy zsemle kb 87 kcal és 10 fehérje
Másik (ez a legjobb szerintem)
30 dkg zabliszt
10 dkg búzasikér
5 dkg aprószemű zab
2 tk só
7 g istant élesztő
1 evőkanál olvasztott kókuszzsír
kb 4 dl langyos víz
Száraz alapanyagokat összekeverjük,utána jöhet a kókuszzsír és fél decinként hozzáadjuk a vizet.
1 órát hagyd pihenni meleg helyen,majd átgyúrod,cipót formázol,tetejére szórhatsz magvakat és 160 fokon kb 45 perc alatt készen van.
100 g kenyér (kb 2-3 vékony szelet) 210 kcal-t és 35 g ch-t tartalmaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!