Kokuszzsirbol és zabpehelylisztből linzertészta?
Teljesen jó, igen. Van azért benne más is.
Én kókuszreszeléket használtam fehérjepor helyett és kevés tojássárgájával tettem kevésbé törékennyé, de alapvetően zabpehelylisztes volt az eredeti... Aztán szénhidrátszegényebbé tettem, de ez már egy másik történet. A linzertészta jól bírja az efféle változtatásokat, úgy látszik.
A linzertészta tényleg sokat elbír, hiszen nem kell megkelnie. Eleve van egy csomó változata dióval meg hasonlókkal.
Személy szerint nem csinálnám 100% zabpehelyből, mert az kicsit szúrós, keverném valami semleges ízű dologgal, pl mandula, vagy akár kókusz ha már úgyis kókuszzsír. Vagy ha 100% zabpehely, akkor erőteljesebb ízesítés (mézeskalács fűszer, vagy sok lekvár/krém rá).
1. voltam, nos, a 2. hozzászóló ötleteit alkalmazom a szénhidrátcsökkentett linzeremnél.
Linzert egyébként pusztán olajos magból is lehet készíteni, de nekem nincs pénzem rengeteg mandulára, bármilyen jó az eredmény. Ezért indultam ki a zabosból.
Nos, bizonyára ízlés dolga is, de nekem ez bejött islernek (a lekvár és csoki ugyebár sokat dob a tésztán), viszonylag szénhidrátszegény és nem is drága:
1 tojássárgája, 3-3 dkg dió, kókuszreszelék, lenmag, zabpehely (minden darálva) és 25g vaj (lehet, hogy elbír többet, én minimalizálom a hozzáadott zsiradékot, amennyire tudom s nem volt száraz az eredmény). Édesítés ízlés szerint, nekem 1 dkg cukoralkohol szerepel benne.
Kis adag, a minisütőmbe ennyi fér, de elég is kettőnknek egyszerre.
Nem emlékszem, van-e benne sütőpor vagy efféle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!