Tejszín helyett joghurt?
Nem derült kis a kérdésből, hogy mihez akarja a kérdező a tejszínt joghurttal kiváltani.
Tegnap egy kérdésben a tejfölt akarta a kérdező joghurttal helyettesíteni,amivel nem értettem egyet (de ez az én véleményem csak ) hát itt sem mindegy, hogy milyen zsírtartalmú tejterméket használunk.
Nem mindig célravezető a recepteket megerőszakolni, még fogyókúra kedvéért sem.
Inkább egyek pár darabbal/decivel(ha leves/főzelék) kevesebbet, de azt jó ízűt.
Szerintem pedig érdemes próbálkozni,pont ez a jó a főzésben,bármit csinálhatsz amit csak akarsz. Nincsenek kőbe vésett szabályok.
A brokkolikrémleves csak egy példa volt a sok közül :)
Egyáltalán nem volt kedvem elrontani a brokkolit jó zsíros főzőtejszínnel,inkább kipróbáltam vele a natúr joghurtot és tessék,mindenkinek ízlett otthon .
Biztos van olyan étel amin ront a változtatás,de egy próbát megér.
Két dolog van, amit figyelembe kell venni. Az egyik az íz, ami ugye csak ízlés kérdése, a másik viszont az állag és a zsírtartalom. Egy krémlevesbe nagyjából mindegy, hogy mit teszel, 10%-os főző, vagy 30%-os habtejszínt, esetleg krumplival sűríted, ha laktózérzékeny vagy, de a tegnapi kérdésen én is csodálkoztam, egy süteménybe ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy 20%-os tejfölt, vagy 3%-os joghurtot teszel.
Nemrég égtem be, amikor a csokiszalámimat diétásabbra akartam csinálni, és a vaj mennyiség felét dobozos margarinnal pótoltam. Katasztrófa lett az eredmény. A margarin víztartalma kicsapódott, és süti felszínén csordogált.
Hát igazából nem akarlak elkeseríteni de a vaj sem jobb a margarinnál diéta szempontjából :)
Legközelebb inkább kókuszzsírral próbáld meg vagy sima zsírral ha nem akarsz beruházni kókuszra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!