Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tejszín helyett joghurt?

Tejszín helyett joghurt?

Figyelt kérdés
Főzőtejszín helyettesíthetik joghurttal?
2017. febr. 14. 20:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Erösen receptfüggö, van, ahol lehet, van, ahol viszont nem lesz normális az eredmény - a kettönek elég más az íze.
2017. febr. 14. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
42%
Nem igazán, a tejszín zsírosabb és édesebb. A joghurt savanyú. De ízlés kérdése, levesekbe, főzelékekbe jó lehet, de szokni kell. Nekem nem ízlik.
2017. febr. 14. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
73%
Nem nagyon tudom elképzelni hogy milyen receptben lehet kicserélni a kettőt. Tök más az állaga, az íze és a viselkedése is hő hatására. Tejfölt natúr joghurttal még esetleg, de a tejszínt arra cserélni már elég nagy kompromisszum.
2017. febr. 15. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
Egyértelműen nem. A zsírtartalom miatt és az ízvilág miatt nem.
2017. febr. 15. 06:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom és a brokkolikrémlevesemet főzőtejszín helyett natúr joghurttal csináltam és nagyon finom lett.
2017. febr. 15. 08:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
52%

Nem derült kis a kérdésből, hogy mihez akarja a kérdező a tejszínt joghurttal kiváltani.

Tegnap egy kérdésben a tejfölt akarta a kérdező joghurttal helyettesíteni,amivel nem értettem egyet (de ez az én véleményem csak ) hát itt sem mindegy, hogy milyen zsírtartalmú tejterméket használunk.

Nem mindig célravezető a recepteket megerőszakolni, még fogyókúra kedvéért sem.

Inkább egyek pár darabbal/decivel(ha leves/főzelék) kevesebbet, de azt jó ízűt.

2017. febr. 15. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem pedig érdemes próbálkozni,pont ez a jó a főzésben,bármit csinálhatsz amit csak akarsz. Nincsenek kőbe vésett szabályok.

A brokkolikrémleves csak egy példa volt a sok közül :)

Egyáltalán nem volt kedvem elrontani a brokkolit jó zsíros főzőtejszínnel,inkább kipróbáltam vele a natúr joghurtot és tessék,mindenkinek ízlett otthon .


Biztos van olyan étel amin ront a változtatás,de egy próbát megér.

2017. febr. 15. 12:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Két dolog van, amit figyelembe kell venni. Az egyik az íz, ami ugye csak ízlés kérdése, a másik viszont az állag és a zsírtartalom. Egy krémlevesbe nagyjából mindegy, hogy mit teszel, 10%-os főző, vagy 30%-os habtejszínt, esetleg krumplival sűríted, ha laktózérzékeny vagy, de a tegnapi kérdésen én is csodálkoztam, egy süteménybe ugyanis egyáltalán nem mindegy, hogy 20%-os tejfölt, vagy 3%-os joghurtot teszel.

Nemrég égtem be, amikor a csokiszalámimat diétásabbra akartam csinálni, és a vaj mennyiség felét dobozos margarinnal pótoltam. Katasztrófa lett az eredmény. A margarin víztartalma kicsapódott, és süti felszínén csordogált.

2017. febr. 15. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Hát igazából nem akarlak elkeseríteni de a vaj sem jobb a margarinnál diéta szempontjából :)

Legközelebb inkább kókuszzsírral próbáld meg vagy sima zsírral ha nem akarsz beruházni kókuszra.

2017. febr. 15. 14:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Nem én diétázom, de olyan embernek készítettem, akinek magas se.koleszterinje. Gondoltam, kevésbé terhelem neki. Hát nem jött be...
2017. febr. 15. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!