Aki vásárolt kaprigyümölcsöt (a kapri termése) az milyen ételbe használta föl?
Figyelt kérdés
Én nagyon szeretem a kapribogyót és a kaprigyümölcsöt is (bár az utóbbi ritkábban elérhető, sajnos nem is túl olcsó). A neten (többnyire angol nyelven) sok recept található. Szerintem a legjobb párosítás a kapribogyóval az olívabogyó (simán, üvegből), de érdekelne hogy az itt jelenlévők közül készített-e már valaki valamilyen ételt a kapri terméséből és ha igen, mit és hogyan?2017. febr. 13. 15:15
1/2 anonim válasza:
Két ételt készítek, amibe feltétlen kell kapri: a szoljanka leves, és a königsbergi húsgombóc. Egyébként díszítésre, ízesítésre használom, például halas ételekhez, hidegtálakhoz, töltött tojásra, stb.
Amúgy vicces, de jobban szeretem az un. kapribogyót (ami egyébként a sarkantyúka virágbimbója), mint a valódi kapri gyümölcsöt.
2/2 A kérdező kommentje:
Mivel a bimbó is "bogyó" és a gyümölcs is az lenne, ezért hogy ne lehessen összekeverni, én termésnek vagy gyümölcsnek hívom. Ízre egyébként alig különbözik a kapribogyótól, némelyikbe ropogós magok vannak.
2017. febr. 14. 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!