Döddöle (kipróbált, kóstolt) receptetek van?
-ami hamar meg van, és nem annyira szuttyogós-melós.
Megköszönném ha valaki írna, ezt szánom ma sült hús mellé köretképp.
Leírom, de a dödölle mindenképp szuttyogós-melós, cserébe olcsó és isteni finom :) Ha sült hús mellé szánod, tejfölt a végén tegyél rá, nehogy túl száraz legyen az étel.
1 kg krumplit (öregebb jobb, újkrumpliból TILOS dödöllét csinálni) feldarabolok minél kisebbre, hogy gyorsabban megpuhuljon, fedő alatt főzöm annyi sós vízben, amennyi épp hogy ellepi. Miközben fő, 2 fej hagymát és kicsi szalonnát aprítok, félreteszem egy serpenyőbe. Mikor bele tudom szúrni könnyedén a villát a burgonyába, lehajtom a lángot alatta a legkisebbre, krumplinyomóval összetöröm a vízben a krumplit, ebbe a viszonylag híg "pürébe" kezdem adagolni a lisztet, annyit amennyit felvesz - ez krumplitól függ, érezni fogod. Sűrű tésztát kapsz, fakanállal keverd kívülről befelé, akkor jó, ha a kezed már leszakad és elválik az edény falától a massza. Most lekapcsolhatod alatta a lángot. A szalonna zsírját süsd ki, ebbe belemehet dinsztelődni a hagyma pici sóval, rá pedig lehet kezdeni szaggatni a dödöllét kanállal. Én ki szoktam készíteni egy kis pohárba olajat, ebbe mártogatom a kanalat szaggatás közben, így nem ragad rá a tészta. Nagyon gyorsan megsülnek, mi úgy szeretjük, ha a külseje finom kérges, de belül puha és lágy. Tetejére én fokhagymás tejfölt mindig teszek.
Remélem ízleni fog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!