Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti mit főztök minden nap?

Ti mit főztök minden nap?

Figyelt kérdés
Kezdő háziasszony vagyok és annyira nincs ötletem,hogy miket kéne főzni. Nálatok miből áll egy heti menü?? 24N
2017. jan. 25. 08:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Én nem főzök minden nap, kétnaponta szoktam. Van pár alapkaja, ami gyakrabban előfordul otthon, de szeretek kísérletezgetni is, elég nemzetközi a konyhánk. Leírok párat, hátha segít.


Gyors és könnyű kedvencek:


Szárított paradicsomos, tejfölös csirke/pulykamell:


- Kibontok egy üveg szárított paradicsomot, abból az olajból, amiben tárolva van, ráöntök a serpenyőre, felhevítem.

- Rádobok aprított fokhagymát, erre rá a csirke/pulykamellfiléket (ezeket megsózom, megborsozom és egy kis cayenne borsot és oregánót is szokott kapni), mellé pedig szárított paradicsomokat, megsütöm kétoldalt, ha kell lefedem, hogy gyorsabban puhuljon.

- Amikor már majdnem kész a husi, lejjebb veszem a lángot, belekeverek 2 evőkanál tejfölt, jól elkeverem és rotyogtatom egy percig és kész is.

- Mi rizzsel és salátával esszük, de krumplival vagy tésztával is finom lehet.


Zöldséges-sajtos-tonhalas tészta


- Olivaolajon megpirítom egy picit a fokhagymát (mi imádjuk a fokhagymát, szinte mindenbe megy, de természetesen elhagyható).

- Rádobok felkockázott cukkinit, meg hagyom picit pirulni, só, bors, oregánó.

- Amikor félig kész, rádobok egy doboz koktélparadicsomot félbevágva, hozzáadok bazsalikomot is.

- Amikor megpuhultak a zöldségek, reszelek bele mozzarellát/parmezánt (vagy mindkettőt) és beleborítok egy tonhalkonvervet. Mire felmelegszik, kész is. Jó mindenféle tésztával, bár nekem a házi gniocchi a kedvencem.

Ezerféleképpen lehet ezt a receptet variálni különféle zöldségekkel, tonhal helyett csirkével, ahogy csak jólesik és hamar megvan.


Emellett amiket szoktam főzni, az pl.:

* lasagne: ebből a sima vagy a gombás-spenótos-cukkinis verzió

* töltött gomba rizskörettel

* quesadilla

* spanyol paella (csirkéstől tengerigyümölcsosig bármilyen, amihez épp van alapanyag és kedv)

* bolognai spaghetti

* grillezett hal (legtöbbször lazac vagy makréla) - ehhez az egyik kedvenc köretem pl. az édesburgonyás-feta sajtos-ruccolás saláta vagy egy spenótos-gorgonzolás "szósz", amit a férjem szokott csinálni

* különféle rizottók (pl. halas-citromos-spenótos, gombás-csirkés)

* chilis bab

* paprikás csirke nokedlivel

* székelykáposzta

* rántott csirkecombok sült krumplival vagy krumplivan "patatas bravas" módra, esetleg steakburgonya

* rakott krumpli brokkolival, fetával és csirkével

* svéd húsgolyók barna szósszal és krumplipürével

* kárpáti borzaska

* lengyel pierogi (túrós, káposztás vagy húsos)

* sült/rántott csirkemáj, grillezett csirkeszív

* kb. 2 havonta sushit csinálunk otthon, bár ebben a férjem a profi

* házi pizza

* vörösboros marhapörkölt nokedlivel


Szokott még mindenféle más is lenni, ezt most az elmúlt hetekre visszagondolva szedtem össze.

2017. jan. 25. 13:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!