Ti mit főztök minden nap?
Én nem főzök minden nap, kétnaponta szoktam. Van pár alapkaja, ami gyakrabban előfordul otthon, de szeretek kísérletezgetni is, elég nemzetközi a konyhánk. Leírok párat, hátha segít.
Gyors és könnyű kedvencek:
Szárított paradicsomos, tejfölös csirke/pulykamell:
- Kibontok egy üveg szárított paradicsomot, abból az olajból, amiben tárolva van, ráöntök a serpenyőre, felhevítem.
- Rádobok aprított fokhagymát, erre rá a csirke/pulykamellfiléket (ezeket megsózom, megborsozom és egy kis cayenne borsot és oregánót is szokott kapni), mellé pedig szárított paradicsomokat, megsütöm kétoldalt, ha kell lefedem, hogy gyorsabban puhuljon.
- Amikor már majdnem kész a husi, lejjebb veszem a lángot, belekeverek 2 evőkanál tejfölt, jól elkeverem és rotyogtatom egy percig és kész is.
- Mi rizzsel és salátával esszük, de krumplival vagy tésztával is finom lehet.
Zöldséges-sajtos-tonhalas tészta
- Olivaolajon megpirítom egy picit a fokhagymát (mi imádjuk a fokhagymát, szinte mindenbe megy, de természetesen elhagyható).
- Rádobok felkockázott cukkinit, meg hagyom picit pirulni, só, bors, oregánó.
- Amikor félig kész, rádobok egy doboz koktélparadicsomot félbevágva, hozzáadok bazsalikomot is.
- Amikor megpuhultak a zöldségek, reszelek bele mozzarellát/parmezánt (vagy mindkettőt) és beleborítok egy tonhalkonvervet. Mire felmelegszik, kész is. Jó mindenféle tésztával, bár nekem a házi gniocchi a kedvencem.
Ezerféleképpen lehet ezt a receptet variálni különféle zöldségekkel, tonhal helyett csirkével, ahogy csak jólesik és hamar megvan.
Emellett amiket szoktam főzni, az pl.:
* lasagne: ebből a sima vagy a gombás-spenótos-cukkinis verzió
* töltött gomba rizskörettel
* quesadilla
* spanyol paella (csirkéstől tengerigyümölcsosig bármilyen, amihez épp van alapanyag és kedv)
* bolognai spaghetti
* grillezett hal (legtöbbször lazac vagy makréla) - ehhez az egyik kedvenc köretem pl. az édesburgonyás-feta sajtos-ruccolás saláta vagy egy spenótos-gorgonzolás "szósz", amit a férjem szokott csinálni
* különféle rizottók (pl. halas-citromos-spenótos, gombás-csirkés)
* chilis bab
* paprikás csirke nokedlivel
* székelykáposzta
* rántott csirkecombok sült krumplival vagy krumplivan "patatas bravas" módra, esetleg steakburgonya
* rakott krumpli brokkolival, fetával és csirkével
* svéd húsgolyók barna szósszal és krumplipürével
* kárpáti borzaska
* lengyel pierogi (túrós, káposztás vagy húsos)
* sült/rántott csirkemáj, grillezett csirkeszív
* kb. 2 havonta sushit csinálunk otthon, bár ebben a férjem a profi
* házi pizza
* vörösboros marhapörkölt nokedlivel
Szokott még mindenféle más is lenni, ezt most az elmúlt hetekre visszagondolva szedtem össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!