Mondanátok olcsó, könnyen elkészíthető ételeket?
10: Mert egy kiló tészta 800 Ft, tehát többszöröse azoknak, mint amiket felsoroltam.
A tojást sem nyersen eszed, hanem pl. sütöd, ahhoz meg kell olaj vagy más zsiradék, áram/gáz, mosogatószer az edény elmosásához. Azt is néztem az ajánlott ételeknél, hogy ilyen járulékos költség se nagyon legyen. Mert a tojás felveréséhez külön edény kell, amiből eszel, az egy plusz edény, és amiben sütöd, az is.
Az olaj litere még olcsó, de a vaj, zsír 1400 Ft-tól fölfele van. Nekem 4 tojás alá 4-5 dkg vaj biztos kell egy rántottához, az alaphangon 70-80 Ft még a tojás ára mellé.
Ha kenyeret, savanyút eszel mellé, az még plusz.
Szóval akár tojást, akár tésztát veszel számításba, az még nem egy komplett étel, csak egy összetevője annak, mégpedig nem is az olcsó ételek közül.
Miért mindenki a paprikás krumplival jön mindig? A krumpli és a tészta üres ch amitől egy idő után lerakódnak a zsírpárnák. Az, hogy vmi olcsó, nem azt jelenti, hogy nem lehet egészséges.
Kérdező!
A Pennyben 300 ft fél kg csiperke. Abból csinálhatsz gombapörit, töltheted, ránthatod, főzhetsz belőle levest is.
A borsó 600/kg amiből lehet leves, főzelék, pörkölt. A zöldbab 400/kg, ugyanúgy leves, főzelék. Lencse, bab fél kg 200 ft leves, főzelék, hagymás bab, törtpaszuly. Tarhonya fél kg 200, pörihez, pásztortarhonyának, krumplis tarhonyás levesnek. Krumpliból is lehet sok mindent, de előbb-utóbb tényleg hízáshoz vezet szóval hosszabb távon nem jó. Ahogy a tészta sem..
Vegyél májat, szárnyast az olcsó - levesnek, rántani, pörinek, töltelékbe, resztelt májnak.
4 tojás alá 4-5 deka vaj? Te jó ég!! :D Most elképzeltem egy 10 dekás teavajat ahogy félbevágom, és a felét felolvasztom.. Konkrétan állna a serpenyőben az olvadt vaj :) Ja meg hallottál a teflonos serpenyőről? Abban akár zsiradék nélkül is meg lehetne sütni a 4 nyamvadt tojáskát.
Amúgy hogy beszálljak a tésztás buliba is, Pennyben 150 forint fél kg tészta, amiből egy 4 fős család vígan jól lakik :) Persze értelmes feltét kell rá, nemcsak lekvár. Ha viszont marad a lekvár, vagy még olcsóbb alternatíva, akkor is tökéletes néha napján.. Senki sem mondta, hogy egyenek ilyet minden nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!