Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mondanátok olcsó, könnyen...

Mondanátok olcsó, könnyen elkészíthető ételeket?

Figyelt kérdés
2017. jan. 23. 17:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
43%
Tök jókat írtak, ami még eszembe jutott: mákos guba, rizsfelfújt, cobbler, császármorzsa, valami egyszerű levessel, pl. paradicsomleves (sűritett paradicsomból), zöldségkrémleves stb. Húsgombóc paradicsommártással, lasagne, hortobágyi palacsinta.
2017. jan. 23. 19:15
 12/20 anonim ***** válasza:
12%
Mert szarul jelentek meg az ékezetes betűk. De ő is be tudja írni magának. Receptet is talál hozzá, és azt keres, amire szüksége van, amit szeret, amilyen hozzávaló van, amire van ideje vagy amit el tud készíteni.
2017. jan. 23. 19:28
 13/20 anonim ***** válasza:
12%

10: Mert egy kiló tészta 800 Ft, tehát többszöröse azoknak, mint amiket felsoroltam.

A tojást sem nyersen eszed, hanem pl. sütöd, ahhoz meg kell olaj vagy más zsiradék, áram/gáz, mosogatószer az edény elmosásához. Azt is néztem az ajánlott ételeknél, hogy ilyen járulékos költség se nagyon legyen. Mert a tojás felveréséhez külön edény kell, amiből eszel, az egy plusz edény, és amiben sütöd, az is.

Az olaj litere még olcsó, de a vaj, zsír 1400 Ft-tól fölfele van. Nekem 4 tojás alá 4-5 dkg vaj biztos kell egy rántottához, az alaphangon 70-80 Ft még a tojás ára mellé.

Ha kenyeret, savanyút eszel mellé, az még plusz.

Szóval akár tojást, akár tésztát veszel számításba, az még nem egy komplett étel, csak egy összetevője annak, mégpedig nem is az olcsó ételek közül.

2017. jan. 23. 19:30
 14/20 anonim ***** válasza:
27%

Miért mindenki a paprikás krumplival jön mindig? A krumpli és a tészta üres ch amitől egy idő után lerakódnak a zsírpárnák. Az, hogy vmi olcsó, nem azt jelenti, hogy nem lehet egészséges.

Kérdező!

A Pennyben 300 ft fél kg csiperke. Abból csinálhatsz gombapörit, töltheted, ránthatod, főzhetsz belőle levest is.

A borsó 600/kg amiből lehet leves, főzelék, pörkölt. A zöldbab 400/kg, ugyanúgy leves, főzelék. Lencse, bab fél kg 200 ft leves, főzelék, hagymás bab, törtpaszuly. Tarhonya fél kg 200, pörihez, pásztortarhonyának, krumplis tarhonyás levesnek. Krumpliból is lehet sok mindent, de előbb-utóbb tényleg hízáshoz vezet szóval hosszabb távon nem jó. Ahogy a tészta sem..

Vegyél májat, szárnyast az olcsó - levesnek, rántani, pörinek, töltelékbe, resztelt májnak.

2017. jan. 23. 19:34
 15/20 anonim ***** válasza:
64%
13: persze, és kell hozzá tűzhely és áram is és egy lakás is, amiben ezek benne vannak, szóval több millió is lehet egy tojásrántotta
2017. jan. 23. 19:42
 16/20 anonim ***** válasza:
81%
13-as: csak egy kiló száraztésztából leg minimum HÁROM kiló fött tészta, azaza kiló-ára sokkal kevesebb, mint amit te írsz.
2017. jan. 23. 19:57
 17/20 anonim ***** válasza:
77%

4 tojás alá 4-5 deka vaj? Te jó ég!! :D Most elképzeltem egy 10 dekás teavajat ahogy félbevágom, és a felét felolvasztom.. Konkrétan állna a serpenyőben az olvadt vaj :) Ja meg hallottál a teflonos serpenyőről? Abban akár zsiradék nélkül is meg lehetne sütni a 4 nyamvadt tojáskát.

Amúgy hogy beszálljak a tésztás buliba is, Pennyben 150 forint fél kg tészta, amiből egy 4 fős család vígan jól lakik :) Persze értelmes feltét kell rá, nemcsak lekvár. Ha viszont marad a lekvár, vagy még olcsóbb alternatíva, akkor is tökéletes néha napján.. Senki sem mondta, hogy egyenek ilyet minden nap.

2017. jan. 23. 22:01
 18/20 anonim ***** válasza:
71%
Ja igen a májat is ajánlom én is, kb 250 forint kg-ja és nagyon finom, fehérjedús táplálék! csak egy kis hagyma kell mellé meg só, és nagyon jó íze lesz.
2017. jan. 23. 22:02
 19/20 anonim ***** válasza:
Hol 250 ft egy kiló máj ? Az akciós fagyos fél kilós csirkemájak is 180- 200 ft körül vannak, persze ezek is megérik, nagyon sokoldalúan fel lehet használni.
2017. jan. 24. 13:02
 20/20 anonim ***** válasza:
igen, elírtam, fél kg-nak annyi az ára, sorry!
2017. jan. 24. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!