Vadonatúj vaslábasom tönkrement?
Nehogy neki menj smirglivel, amennyire tudod mosd ki, tegyél bele olajat vagy zsírt ,melegítsd fel, hagyd hűlni. Ha langyos papírtörlővel dörzsöld át,míg a papír tiszta nem lesz. Ha szükséges,ismételd meg a folyamatot.
Használat után, kevés tiszta zsírral átkened, szárazra törlöd papírral és így teszed el. Különben mindig rozsdás lesz.
teljesen igaza van az előttem szólónak, a vaslábassal óvatosan kell bánni. A rozsdát most melegvizes átmosással eltüntetheted, de semmiképpen sem dörzspapírral.
Használat után teljesen szárazra kell törölni, én jó magam egy picurka tiszta zsírral át is kenem, amit azonnal be is szív, mert porózus.Így soha nem rozsdásodik be.
Anyukád jót akart, csak rosszul sült el.
Jéééézusom.
Már ne haragudj, de anyukád nagyon nem ért a konyhatechnikához.
Tapadásmentes bevonatú, illetve vas edényeket éppenhogy áttörlünk pár csepp zsíradékkal, és 150 fokos sütőben 5-10 percet melegítjük.
Ha szénné égette benne a zsírt, annak annyi. Ahol egy ilyen edényben szénné égett valami, azon a helyen minden leragad a későbbiekben.
De nyilván egy próbát megér a dolog, hogy használható maradt-e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!