Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miert szarad ki a szalmakrumpim?

Miert szarad ki a szalmakrumpim?

Figyelt kérdés

Nem sutom tul...megis annyira ropogos lesz, hogy az mar nem esik jol. Szep aranysargara sutom, belul viszont kiazarad az egesz es ropogos...ureges.



Nem olajsutoben sutom hanem gazon, krumplisutoben.


2017. jan. 19. 09:44
 1/7 anonim ***** válasza:
56%

Két dolog lehet. Nem jó burgonyát vásárolsz. Értem ez alatt ,hogy az fajta burgonya amit veszel nem alkalmas sütésre. Ezért túl sül.

A másik nem meg felelő az olaj hőmérséklete túl magas és hírtelen sül kiszárad. Aztán az sem mindegy ,hogy milyen minőségű az olaj. Én belga burgonyát szoktam sütni az kívül ropogós belül szaftos marad.

Belga burgonya tallér vagy hasáb.

A burgonyákat tetszőleges formára vágom. annyira főzöm elő, hogy a villa vagy kés éppen csak át menjen rajta. Majd jól ki hűtőm a burgonyát vagy egy éjszakára a hűtőbe teszem vagy pár órára. Ha kihűlt és tényleg hideg már burgonya akkor is lehet sütni. Majd így jól lehűtve bármilyen fűszer sóval megszórom. Bő forró olajban sütőm, de csak addig, amíg éppen csak szint kap KB 3-5 percig. Kiveszem lecsöpögtettem és hagyom kihűlni KB 10percig, vagy amíg a többi rántani való ételt nem sütőm ki. Majd visszateszem a forró olajba és készre sütőm . kívül ropogós lesz, belül puha marad.

2017. jan. 19. 10:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
56%
Milyen a krumplisütő amit írtál?
2017. jan. 19. 10:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
56%

Lehet, hogy túl vékonyra van szelve.

Vagy mégis túlsütöd. Próbálj meg 3 perccel korábban kivenni pár darabot és kóstold meg.


(Én nem vacakolok főzéssel, megsül az főzés nélkül is.)

2017. jan. 19. 10:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
71%

Nekem szegény DZ. barátunk ajánlása vált be sültkrumpli ügyben.Bármilyen alakúra lehet vágni, konyharuhával megszárítani, és egy mikrózható tálon elteríteni.8 percig maxon mikrózni, majd mehet a forró zsiradékba.Konyhai papírtörlőre szedni, azonnal tálalni és akkor sózni.

Kívül szép piros lesz, belül szinte krémes állagú.

Mai napig áldom érte.

2017. jan. 19. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább túl alacsony a hőfok, így sokáig kell benne tartani, mire kinéz valahogy.

Ha forróbb lenne az olaj, akkor hirtelenebbül megkapná a külsejét, a belseje kevesebb ideig lenne a hőségnek kitéve.

2017. jan. 19. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
77%

Egyetértek az #5-össel, mire kívül megpirul, annyi idő eltelik, hogy az összes nedvesség kisül belőle.


-olvaszd ki, hogy ne -10--20 fokról kezdje sütni az olaj, ne hűtse le a krumpli az olajat. Akár be is mikrózhatod, a lényeg hogy legalább szobahőmérsékletűre olvaszd. (már ha mirelitről beszélünk.)


-Süsd kisebb adagokban, egyrész szintén azért, hogy ne hűtse le túlzottan az olajat, másrészt azért, hogy a nedvességtartalma ne vizesítse el nagyon, aminnyi nedvesség belemegy az olajba, az könnyen ki tudjon belőle sülni.

- Használj vastagabb krumplit, ha mirelit, vegyél vastagabbat, ha sima, akkor vágd vastagabbra.

2017. jan. 19. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
71%
Hát nem tudom, szerintem ennyire azért nem bonyolult sült krumplit sütni. Meghámoz, megmos, megtöröl, felvág, forró olajba beletesz. Még soha nem rontottam el. A fagyasztott meg még ennél is egyszerűbb.
2017. jan. 19. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!