Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudnátok írni nekem pár hús...

Tudnátok írni nekem pár hús tölteléket amit szoktatok csinálni?

Figyelt kérdés

Holnap szeretnék csak külön tölteléket sütni, de nem találok semmit, egy kitételem van gomba ne legyen benne! :D

esetleg májkrémmel valami? vagy mirelitborsóóós vagy nem is tudom :)



2017. jan. 18. 20:50
 1/5 anonim ***** válasza:
96%

Itt van egy csomó összegyüjtött, nézd végig öket, hátha megtetszik valamelyik. (Van benne ugyan gombás is, de azt ne vedd figyelembe)


Töltelék húsokhoz


1. A gomba, a máj, a főtt tojás, mind egy lehetőseég a hagyományos töltelék dúsítására, ízesítésére. bármelyik elhagyható, illetve más opciók is lehetnek.

szoktam szalonnát kisütni, arra hagyma, amit ha szép sárga , akkor ráteszem az áztatott szokásos masszát és

átpirítom. így keményebb lesz, betölteni is könnyebb, nem folyik semennyire.

de csináltam már zöldborsós-répakockás tölteléket is.

a piros kaliforniai paprika apróra vágva is nagyon jól feldobja a tölteléket.

persze nálam a friss petrezselyem, a bors elmaradhatatlan

akármilyen pluszt teszek bele.



2. Beáztatok kb 4 db zsemlét ha sok tejem van, abba, ha nem vizbe. Piritok 2 nagy fej hagymát zsiradékon szép pirosra. Ráteszem a kifacsart zsemlére. Főzök 6 db kemény tojást, apróra vágom a tojás vágóval keresztbe, hosszába. Ráütök 2 nyers tojást. Füszerezem majorannával, sóval, borssal, kis mustárral. Összekeverem legalább két csokor apróra vágott petrezselyemme. Ha hig, zsemlemorzsával süritem, ha kemény, nyers tojással lágyitom. Ezt a tölteléket töltöm a comb bőre alá. kb l órát sütöm, szépéen összeáll. Az izvilága olyan lesz, mint egy finom tojás krém.


3. Töltelék: 2 db áztatott zsemle kicsavarva. Zsiron l fej hagymát piritok. Só, bors, vegeta. 3-4 db főtt kemény tojás apró kockára vágva. l db piros kaliforniai paprika apró kockára vágva, 2 db nyers tojás, petrezselyem.


4. A tölteléked alapja mindig a dinsztelt hagyma, áztatott és kifacsart zsemle, 1 nyers tojás, só, bors, esetleg pirospaprika (van, amikor kihagyom). Ehhez jönnek hozzá kedved és ízlésed szerint az egyebek. Ha most májasat szeretnél, akkor fogj egy darab májat (vagy több csirkemájat, stb.), vágd apróra vagy kapard el. Ha vágtad, érdemes a hagymával egy kicsit összeforgatni, sütni és így tenni a töltelékbe, ha kapartad (vagy aprítóban pépesítetted), akkor nyugodtan akár nyersen is mehet a töltelékbe. Máj mellé nagyon jó a majoranna, ne spórolj vele. Arra vigyázz, hogy a máj süléskor eléggé bekeményíti a tölteléket, ezért a szokottnál kicsit több hagymát és eggyel több tojást adj hozzá. Állag-, íz- és látványjavítónak főtt tojást és metélőhagymát is szoktam a töltelékbe aprítani, de ez megint ízlés és szokás dolga.


5, A májat nagyon vékonyra vágjuk. Két evőkanál olajon megfuttatunk 1 fej reszelt vöröshagymát, belekeverjük a májat, ízesítjük sóval, törött borssal, majorannával - esetleg egy kevés elkapart fokhagymával - és 10 percig pároljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, hozzákeverünk egy áztatott kifacsart szemlét, egy apróra vágott főtt tojást, egy evőkanálnyi vágott zöld petrezselymet és egy nyers tojást.


6.

töltelék: kenyeret tejbe áztatsz, só + bors + kevés fokhagyma és petrezselyemlevél mehet bele + 10-15 dkg csirkemáj pépesítve + 1 tojás hogy összefogja + 1-2 főtt tojás kockára vágva és 10-20 dkg gomba megpárolva + 1 fej vöröshagyma aprítva


7. Elkészítjük a tölteléket. A vöröshagymát apró kockára vágjuk a füstölt szalonnával együtt, majd kevés zsiradékon lesütjük, és a darált húshoz adjuk.

A piros paprikát szintén apró kockára vágva a darált húshoz tesszük, majd dúsítjuk snidlingel és petrezselyemzöldel. Majd a fokhagymát lereszeljük, és hozzátesszük a 2 db tojással együtt. Sóval, borssal, majorannával ízesítjük, és jól összedolgozzuk.


8. A vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük a pici darabokra vágott szívekkel (5 perc).

Egy pillanatra beledobjuk a lekapart csirkemájakat, majd félretesszük hűlni.

Elkészítjük a tölteléket: A vízben áztatott kenyeret félig kicsavarjuk, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a következőket: 2 összetört kemény tojás, 1 nyers tojás, vágott petrezselyem, hagymás szív májjal, sárgarépakockákat nyersen, 2 kk só, bors, 1-1 kk rozmaring, bazsalikom, tárkony, szerecsendió ízlés szerint.


9. Közben a répát, hagymát, gombát megtisztítjuk. A kisebb szál répát és a gombát vékony, rövid csíkokra, a hagymát apró, a főtt tojást 1x1 cm-es kockákra vágjuk. A 2 nagyobb répát középen kettéhasítjuk, majd keresztben kettévágjuk.

Egy kicsi serpenyőben kevés étolajt teszünk, felhevítjük, beletesszük a sárgarépacsíkokat, kevés ideig pároljuk, hozzáadjuk a vöröshagymát, majd kis idő múlva a gombát, közben ételízesítővel, majorannával, sóval, borssal ízésítjük, 2-3 perc múlva levesszük a tűzről, és kihűtjük.

A kenyeret hideg vízbe beáztatjuk, majd kicsavarjuk, és egy tálba morzsoljuk, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, és a raguval a zsemléhez adjuk, beletesszük a nyers tojást, és jól összegyúrjuk, szükség esetén még sóval, borssal fűszerezzük, végül laza mozdulatokkal a töltelékhez keverjük a tojáskockákat.


10. A töltelékhez megfőzünk kb 2 maréknyi mexikói zöldségkeveréket.

A sonkahagymát, a kolbászt (5-6 cm elég, csak az íze miatt kell) apróra vágjuk, serpenyőbe tesszük, kevés olajat öntünk bele és összesütjük. Ahogy a kolbász engedi a zsírját hozzáöntjük a leszűrt zöldségkeveréket. Erre ütünk 1 tojást, amit gyorsan eldolgozunk (nem szoktam külön felverni azt az 1 tojást, nagyon jó ez így is), összesütjük.


11. Zsályás töltelék: 2,5 dkg vajon megpárolok 4 fej finomra aprított vöröshagymát,majd hozzáadok 12 dkg friss zsemlemorzsát,1 marék friss apróra vágott zsályát,1 db.felvert tojást,1.25 dl húsleves alapot,sózom,borsozom,össze keverem


12. Szőlős töltelék

1 db.zsemlét beáztatok tejben,majd kinyomkodom,és hozzáadok 2 db.főtt tojást amit előtte finomra aprítottam,4 db. egész nyers tojást,5 dkg szőlőt (vagy mazsolát) ,ha lehet akkor mag nélkülit

4 evőkanál tejföl,ízlés szerint sózom,borsozom,egy evőkanál vajat vagy zsírt is adok hozzá,majd határozott kézmozdulatokkal össze keverem


13. Gesztenyés Erikától:

Vízben áztatott zsemlét elmorzsókálsz, (tenyérnyi szeletenként kb fél zsemlényit ) egy CUKROZATLAN 25 dekás gesztenyemasszát apró kockákra vágsz.

egy kis fej hagymát megdinsztelsz kevés olajon/margarinon.

a kinyomkodott zsemléhez teszel egy tojást, sót, borsot.

belekevered a kozkázott gesztenyemasszát.

ezt ráöntöd a dinsztelt hagymára és addig kevergeted, míg

formázhatóvá nem válik, magyarul ne maradjon lágy.

én apróra vágott aszaltszivával is szoktam, készíteni, de feltekerve két szem aszaltszilvával is nagyon mutatós.

szóval a tölteléket gondolatban annyi fele osztjuk , ahány nagy pulyakemellszeletünk van.

erre kenünk egy adagot és feltekerjük. baconba burkoljuk, zsiradékkal kikent tepsibe rakjuk. egy pici vízzel alufólia alatt kb 1 órányit sütjük. félidőben megforgatjuk.

végül körösköröl pirosra sütjük.

legalább 10 percet pihentetjük, utána ferdén elvágva a roládot, vagy vastagabb ferde szeletekben tálaljuk, ízlés szerinti körettel.

2017. jan. 18. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi finomságot (és fáradságot ) már nem lehet überelni. Csak köszönet jár a kedves válaszolónak, hogy közzétette ezeket a remek töltelék recepteket.Végre igazi hasznos választ olvashat az ember, nem kötekedéssel tűzdelteket.
2017. jan. 19. 10:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Van egy receptem, ami ugyan nem klasszikus töltelék alapanyagból készül (nem áztatott zsemle, kenyér )de de nagyon finom, lehet tepsiben vagy kb 22 cm-es tortaformában is sütni.

Zöldborsó torta vagy lepény, és úgyis tartozom már ezzel a recepttel, most lerovom a tartozásomat :))

hozzávalók: 40 deka zsenge zöldborsó (fagyos vagy konzerv), egy kis fej vhagyma reszelve, 4 egész tojás, 4 evőkanál tej, 8 csapott ek. liszt, 4 ek. olaj, 1 csapott mokkáskanál só (ez ízlés szerint több is lehet )1 csapott mokkáskanál őrölt bors, fél csomag sütőpor, egy csokor petrezselyem finomra vágva, 10 deka reszelt sajt a tetejére.

A tojásokat habosra keverjük, majd belekeverjük a hozzávalókat, legvégül a borsót.

ha kell még 1-2 kanál levet konzervborsó esetén, vagy tejet tehetünk még hozzá. Egyenletes legyen a massza, ami a kikent, zsemlemorzsával behintett tepsibe, vagy tortaformába kerül.

Előmelegített forró sütőbe tolom, és kb 25-30 percig sütöm. (villapróba szükséges.)

ha mér nem ragacsos a közepe, rázórom a sajtot, és visszatolom addig, hogy a sajt ráolvadjon.

ha kerek, cikkekre vágva, ha tepsis, akkor kockákra vágva tálalható.Önálló ételként fogyasztható.

Megjegyz: már csináltam maradék franciasalátával is, és más zöldségkeverékkel pl mexikóival is, mindegyikkel nagyon finom lett.

Ez csak egy tipp, ha nem is hagyományos hústöltelék.

2017. jan. 19. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

83%-os: az elsö válaszoló vagyok, és szerintem egy része a recepteknek töled származik :)


De köszi a dícséretet is, meg a plusz receptet is.


(Mellesleg valakinek azért csak örömet okozott a lepontozás)

2017. jan. 19. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
jajj koszonom szepen,aranyosak vagytok!!:)
2017. jan. 20. 07:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!