Mai világban nagyon ciki ha valaki nem tud főzni 20-30 éves korában sem?
Te írtál hatalmas butaságot utolsó ! Első, amit lát az ember a családi környezet, csak abból lehet kiindulni.
Ha valaki időben megtanítja a gyerekét alapvető dolgokra, akkor 30 évesen nem tesznek fel itt kérdéseket, függetlenül attól, hogy fiú vagy lány az illető.
De alapelvem, hogy tanulni soha nem késő, így a kérdezőknek is van esélyük megtanulni - valamilyen szinten- sütni főzni, eleinte magukat és később, a majdani családjukat, ha nem is konkrétan "ellátni", de hozzájárulni a családi tűzhely melegéhez, amihez e
a finom ételek sütése-főzése szorosan hozzátartozik.
Szóval nem tartom kifejezetten cikinek, de éppen ideje belekóstolni a főzés nem is olyan nehéz "tudományába ".
A mai világban nem ciki. 100 évvel ezelőtt, ha nő vagy, akkor ez elképzelhetetlen lett volna, hogy 20 évesen ne tudj főzni.
Egyébként én mindig receptből főztem, már vagy 10 éve és soha nem rontottam el semmit, az egyik legegyszerűbb dolog a világon a főzés.
háát... szerintem ciki. nem azt mondom, hogy dobjon össze az ember minden nap 3 fogásos menüt. de azért pár egyszerűbb dolgot meg lehet tanulni. én 22 éves vagyok, és már tiniként elkezdtem tanulni főzni illetve sütni is.
én is gluténérzékeny vagyok szóval emiatt rá lettem kényszerítve, hiszen ha én vagy anyu nem főz, akkor sokszor nincs kajám. nem mondom hogy főzök minden nap, mert annyi idő, azért nincs sajnos. de nem okoz nehézséget összedobni valami tésztát pl ami se nem zacskós senem üveges.
#12, tanulj már meg ÉRTŐN olvasni, a jóég áldjon meg...:-)
Amúgy nem az volt a kérdés, hogy ciki-e, ha valaki nem SZOKOTT főzni, de ezt már korábban is leírták. 3 fiam van, közülük az egyik biztos, hogy nem fog rendszeresen főzni, mert utál ilyesmivel foglalkozni, ettől függetlenül a fentebb részletezett ALAP tudnivalókat mindegyiknek megtanítottam, hogy ha mégis úgy alakul, ne itt kelljen kérdezgetniük (vagy tőlem telefonon, késő este, amikor már nem tud kaját rendelni), hogy hogyan is néz ki egy lábos, vagy mit kell csinálni a tojással, hogy rántotta legyen belőle.:-)
# 8
Hiába.
Senki sem hőmérővel meg stopperórával főz, és ha nem tudja az alapokat, hogy mi az hogy megfuttatni zsíron vagy mi az hogy üvegesre pirított hagyma, vagy rántás, akkor az eredménye csak a katasztrófa.
Egy leírásból nem lehet főzni, ha valakinek nincs benne gyakorlata. Tudni kell hogy viselkednek az anyagok és mennyi idő alatt hogyan történik ami történik.
Kocsit vezetni se lehet úgy, hogy már elolvastam a kresszkönyvet, mehetünk! :D
"A 21. században nem szükséges bármiféle főzési ismeret egy 20-on évesnek, pusztán hasznos."
Ez a te véleményed, kiscsillag, és szerintem téves. Az értő olvasást továbbra is ajánlom figyelmedbe, hátha felfogod, miről is írtam.:-)
#19:""A 21. században nem szükséges bármiféle főzési ismeret egy 20-on évesnek, pusztán hasznos."
Ez a te véleményed, kiscsillag, és szerintem téves."
Tény az, hogy nem szükséges.
Szükséges az oxigén és hogy megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot juttasuunk a szervezetünkbe, az mindegy, hogy ez infúzión keresztül, étlen keresztül, amit más főz meg nekünk, mert pl nincs kezünk/lábunk, vagy mert rendelünk stb...
Véleményt arról formáltunk, hogy megítélésünk szerint ciki-e vagy sem...
"Az értő olvasást továbbra is ajánlom figyelmedbe, hátha felfogod, miről is írtam.:-)"
Felfogtam. Idekevertél mindenféle, a kérdés szemszögéből irreleváns személyes tapasztalatot, majd azzal próbáltad alátámasztani a véleményed.
"Szerintem alap dolgokat azért illik tudni, akkor is, ha soha az életben nem szorul rá az illető, hogy főzzön. Alapdolgok alatt azt értem, hogy tudja, milyen edényt használunk levesfőzéshez, palacsintához, hús vagy egyéb sütéséhez, egyáltalán mit takar a sütés, a főzés és a párolás fogalma, mi a különbség a rántás és a habarás között, és legalább egy rántottát el tudjon készíteni."
Eddig vélemény, indoklás nélkül, az alap dolgok felslegesen részletes taglalásával.
"Ez azért hozzátartozik a gyerekneveléshez.:-)"
Ez lenne az indoklás? Kit érdekel? Ki kérdezte? Mi köze van ennek itt akárkihez is rajtad kívül? Még ha gyreknevelés kategóriában lenne...
"Élénken emlékszem rá, amikor a 13 éves fiamat tanítottam a kívánt reggelije (rántotta főtt virslivel) elkészítésére, és onnan indultunk, hogy ez itt a serpenyő, ebben sütjük a felvert tojást, ez meg a lábos, ebben főzzük a virslit.:-)"
Öreges anekdotázás az emlékeidről ami senkit sem érdekel és csak ahhoz van köze amit egyedül te hoztál fel. Köze sincs a kérdéshez.
"Ha ezek megvannak, akkor már tényleg akármit meg lehet főzni a netről."
Így van, a kérdéshez viszont ismételten nincs köze. A kérdés nem az, hogy ha szándékában áll valakinek főzni, mikor és hogyan sajátítsa el az alapvető, majd további ismereteket, hanem szimplán az, hogy ha valaki nem tud, az ciki-e.
Fel sem merült egyéb...
Válasz gyanánt az első mondatod érdemi válasz a kérdésre a többihez pedig te dobtad fel a labdát saját magadnak, nevetséges.. Te ajánlgatod az értő olvasát?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!