Mindenképpen meg kell emelkednie a piskótának a tortaforma tetejéig?
6 tojásból készítek piskótát egy 22 cm átmérőjű 7cm magas tortaformában.
Köszi a segítséget!!!
Sajnos nem emelkedett meg:( Csak a fele lett:(
Mi lehetett a baj. Esetleg sütőporból kell több?
1 késhegynyit írt a recept.
Direkt nem nyitottam ki sütés közben az ajtót. csináltam mégegyet majdnem egy egész csomag sütőporral, de ugyanolyan lett:((
de sebaj, a kettőből lesz egy:)
A piskótába nem kell sütőpor!
6 tojáshoz 12 evőkanál liszt és ugyanannyi cukor kell csak. A fehérjét verdd fel nagyon keményre,majd kanalanként add hozzá a cukrot, ha azzal is jól felverted,egyenként a tojássárgáját.Ha géppel készíted, a sárgáját alacsony fokozaton keverd a habba, ha mindet elkeverted,akkor 1 perig újra a legmagasabb fokozaton keverd. Azután a lisztet kanalanként,egy szitán keresztül add a tojásos masszához, és habverővel jól keverd el .
A sütő ajtaját egy hurkapálcikával támszad ki,hogy a keletkező gőz eltávozhasson a sütőből.20-25 perc után megnézheted,hogy átsült-e? Így bizosan feljön,és nem esik össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!