Tudtok zöldséges, húsos, halas és párolt rizs elkészítésére receptet adni elektromos párolóedényhez? . Cinike
Nekem 3 részes, gázon-főzösöm van.
Ha felforrt benne a víz, akkor az fölé rakom azt a részt, amibe a húsokat rakom (akár hal, akár csirke, stb. előfűszerezve). Annak a tetejére a zöldségféléket, szintén fűszerezve.
Közben forgattam, kavartam őket, és villával néztem, hogy mikor lesznek készen.
Ha csak külön akarok akár krumplit, akár zöldséget úgy is jó, sokkal ízletesebb marad a kaja, ha nem főzöd, hanem csak párolod.
Viszont nálam a rizs nem puhult meg, csak a gőztől vizes maradt.
Persze, hogy az elektromost önmagában a készüléket hogyan kell kezelni, ahhoz jó lenne, ha elolvasnád a használati útmutatót, már azért is, mert akkor abban írják, hogyan kell biztonságos módon tisztítani is.
Feltöltod a tartályt vízzel. Annyit tegyél bele, amennyit a leghosszabb ideig parlando hozzavalohoz eloir. Ezt a hozzávalót tedd alulra, a legrovidebb ideig parlandot pedig legfelülre. Fuszerezni nem kell elore, majd csak ha kész, max zoldfuszert tegyél rá parolaskor, Pl halra friss kaprot. A rizst én nem szeretem benne, nagyon ragacsos lesz. Ahhoz plusz vizet kell tenni magába a rizst főző kis tálkába.
Konkrétan bármit lehet párolni, ami eszedbe jut. Zöldséget, csirkehust, halat....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!