Mit főzzek karácsony után?
Te meg tanulj meg szoveget ertelmezni :)
En a ket unnep kozt smmit nem foztem ezeket mashol ettuk/kaptuk.
Szerencsére amiket karácsonykor főztem, azok nagyobb részét már eleve beraktam a fagyóba, és ugyanígy tettem szilveszterkor is. A kettő között kizárólag csak főzeléket, tésztát, rántott zöldségeket, hasonlókat készítettem.
Így sikerült elkerülni, hogy túlegyük magunkat hússal.
Szerintem tüttyölt ratylit!
Elkészítés:
A nyersratylit fertályórát posvásztjuk a gönyézdével, míg csurmot nem erszt, közben a vatyekot megdicsikicseljük. Szépen höllyén megpicskázzuk, a nyesedékből pedig apró csulmákat gyúrunk, ezek kerülnek a koshadtba. Közben a pocadékot meg peccsentjük, a ratylit pedig hagyjuk slottyanni. Tüttyölni csak akkor kezdjük, ha már jó vatyálós. A pesét lesolyvasztjuk, aztán már csak röttyengetjük, mart hamar odakaphat. Végül a suttyonyos petrecelt belebibározzuk a 4 ölej csikmányba majd jól összegyöröszjézzük. Várunk amíg a széle be nem tockosodik és rádurungoljuk a cihátát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!