Mit főzzek Karácsonykor, úgy, hogy nem is tudok?!
Írd meg, kb miket tudsz fözni, akkor be tudom saccolni, hoyg mi is lenne jó, ami mutatós, finom, és nem lehet elrontani, vagy csak nagyon nehezen:)
Meg mi az, amit nem szeret valaki a társaságból, mert hiába készítesz pl valami csodás gombás ételt, ha az anyós azt nem eszi meg.
Az egyszerű étel is jó, nem tudom, miért jó, ha ünnepi, ha azt az ember nem szereti vagy nem tudja.
Anyós miért van a képben, ha kettőtöknek lesz? Megkérdezi, mit evett a gyermeke? De a gyermek örüljön, ha főznek neki :)
Nos, én franciasalátát fogok készíteni kaszinótojással, ami nekem ünnepi (otthon mindig ez volt ünnepeken s csak akkor) és egyszerű is. De a ti ízlésetekről s a főzési képességedről mit sem tudok.
Nagyon mutatós és nem lehet elrontani a fasirtot - ünnepibb módon teheted erösen kizsírozott kuglófformába, esetleg középen egy csíkban fött tojásokat teszel, amit "körbetapasztasz" a fasirtmasszával, vagy sütheted rúdformában is, akár töltve (tojással vagy kolbásszal) vagy csak "üresen".
Ezen nem sokat lehet nem jól csinálni, ha a massza elég füszeres, akkor biztos, hogy sikerül.
Hozzá készíthetsz krumplipürét, besameles krumplit, krumplisalátát, meg valami zöldségkörítést (párolt vegyes zöldség), meg valamilyen salátát/savanyúságot.
-Köszönöm, csak biztos megkérdezi majd és nem akarom azt, hogy csak "rántott húst" csináltam.
-Általában csirkéből főzök: húslevesek, ragufélék, pörkölt, rántott dolgok. Mostanában próbálkozok a disznóval is, de mindig olyan száraz..
-Kuglóf formám nincs, de múltkor vettem egy őzgerinc formát és még nem használtam! de ez egy jó kiinduló pont szerintem :)
Stefánia vagdalt, azaz egybesült fasírt, kemény tojással a közepén, őzgerinc formában kiváló. A megszokott köretek helyet készíthetsz hozzá ecetes krumplisalátát. Ha rántani szoktál, akkor karácsonykor ünnepi lehet a rántott hal, pontyból, ha szeretitek, vagy ha zavar a szálka, akkor afrikai harcsából, vagy fagyasztott tengeri sütőhalból, mellé a majonézes krumpli illik inkább.
Anyós szájhúzásával meg ne törődj, ez már a ti kettőtök élete, és azt is elárulom, hogy ő is volt kezdő háziasszony, ahogy én is, meg mindannyian :)
Csirkét szoktál főzni, őzgerincformád van, azt írod.
Keress rá "csirketorta" receptjére! Elég hagyományos, elég egyszerű, de mégsem rántott valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!