Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek Karácsonykor, úgy,...

Mit főzzek Karácsonykor, úgy, hogy nem is tudok?!

Figyelt kérdés
Idén végre kettesben lehetek szenteste a párommal, igen ám de csak egyszerű ételeket tudok főzni. Van valami egyszerűbb, de mégis ünnepi ötletetek? Amire persze anyós se húzza a száját..

2016. dec. 22. 14:28
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Írd meg, kb miket tudsz fözni, akkor be tudom saccolni, hoyg mi is lenne jó, ami mutatós, finom, és nem lehet elrontani, vagy csak nagyon nehezen:)

Meg mi az, amit nem szeret valaki a társaságból, mert hiába készítesz pl valami csodás gombás ételt, ha az anyós azt nem eszi meg.

2016. dec. 22. 14:42
 2/9 anonim ***** válasza:
88%

Az egyszerű étel is jó, nem tudom, miért jó, ha ünnepi, ha azt az ember nem szereti vagy nem tudja.

Anyós miért van a képben, ha kettőtöknek lesz? Megkérdezi, mit evett a gyermeke? De a gyermek örüljön, ha főznek neki :)

Nos, én franciasalátát fogok készíteni kaszinótojással, ami nekem ünnepi (otthon mindig ez volt ünnepeken s csak akkor) és egyszerű is. De a ti ízlésetekről s a főzési képességedről mit sem tudok.

2016. dec. 22. 14:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon mutatós és nem lehet elrontani a fasirtot - ünnepibb módon teheted erösen kizsírozott kuglófformába, esetleg középen egy csíkban fött tojásokat teszel, amit "körbetapasztasz" a fasirtmasszával, vagy sütheted rúdformában is, akár töltve (tojással vagy kolbásszal) vagy csak "üresen".

Ezen nem sokat lehet nem jól csinálni, ha a massza elég füszeres, akkor biztos, hogy sikerül.

Hozzá készíthetsz krumplipürét, besameles krumplit, krumplisalátát, meg valami zöldségkörítést (párolt vegyes zöldség), meg valamilyen salátát/savanyúságot.

2016. dec. 22. 15:38
 4/9 A kérdező kommentje:

-Köszönöm, csak biztos megkérdezi majd és nem akarom azt, hogy csak "rántott húst" csináltam.

-Általában csirkéből főzök: húslevesek, ragufélék, pörkölt, rántott dolgok. Mostanában próbálkozok a disznóval is, de mindig olyan száraz..

-Kuglóf formám nincs, de múltkor vettem egy őzgerinc formát és még nem használtam! de ez egy jó kiinduló pont szerintem :)

2016. dec. 22. 15:56
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

Stefánia vagdalt, azaz egybesült fasírt, kemény tojással a közepén, őzgerinc formában kiváló. A megszokott köretek helyet készíthetsz hozzá ecetes krumplisalátát. Ha rántani szoktál, akkor karácsonykor ünnepi lehet a rántott hal, pontyból, ha szeretitek, vagy ha zavar a szálka, akkor afrikai harcsából, vagy fagyasztott tengeri sütőhalból, mellé a majonézes krumpli illik inkább.

Anyós szájhúzásával meg ne törődj, ez már a ti kettőtök élete, és azt is elárulom, hogy ő is volt kezdő háziasszony, ahogy én is, meg mindannyian :)

2016. dec. 22. 16:35
 6/9 anonim ***** válasza:
90%

Csirkét szoktál főzni, őzgerincformád van, azt írod.

Keress rá "csirketorta" receptjére! Elég hagyományos, elég egyszerű, de mégsem rántott valami.

2016. dec. 22. 17:58
 7/9 anonim válasza:
100%
Egész csirke són sütve :) nem lehet elrontani es nagyon egyszerü.
2016. dec. 22. 21:36
 8/9 anonim ***** válasza:
Kérdező, végül mi lett az ünnepi menü, és hogy sikerült?
2016. dec. 25. 11:20
 9/9 A kérdező kommentje:
Végül jól alakult, csak nagyon sokáig tartott amíg megcsináltam a beigliket is..és túlzásba is estem mert nagyon sok étel maradt, de már a szilveszteri lakomán töröm a fejem :) Remélem nektek is jól telik az ünnep!
2016. dec. 29. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!