Victory82 kérdése:
Van egy nagyon jó receptem! Bár spenót kell hozzá, amit eddig nem szerettünk mi sem, de valami isteni finom! Érdekel valakit?
Figyelt kérdés
2010. máj. 3. 16:58
2/11 anonim válasza:
én imádom a spenótot,csak kevés recept van róla.
várom.
3/11 A kérdező kommentje:
Spenótos nokedli a finomság neve.Én kicsit átvariáltam a receptet,mert nálunk sokat kell főzni.Veszek mirelit spenótot,lehetőleg pürét.Kiolvasztom,teszek hozzá 5 tojást,ízlés szerint sót,fekete borsot,őrölt szerecsendiót és annyi lisztet,hogy ki tudjam szaggatni.Nálam ez kb.fél és 1 kg közt van.Ki hogyan szereti.Gyönyörű szép zöld nokedli lesz belőle.Csinálok rá öntetet is.Legalább 1 nagy tejföl,ehhez teszek sót,borsot,majorannát,sok fokhagymakrémet vagy fokhagymát.Jó meleg friss nokedli,ezzel az öntettel,isteni finom.Legutóbb sütöttem hozzá császárszalonna csíkokat,de kolbászkarikát vagy virslit is lehet sütni mellé.Remélem nektek is ízleni fog.Mi rákattantunk!
2010. máj. 3. 20:44
4/11 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem,hogy 1 csomag spenótot szoktam venni,kb 450grammos.A Coop-os a legfinomabb.
2010. máj. 3. 20:45
5/11 anonim válasza:
Köszi, kipróbáljuk:-)
Cserébe egy másik nagyon finom, de ehhez friss leveles spenót szükséges:
1 csomag (25-30 dkg) kis csíkokra vágott bacont kisütök egy serpenyőben, majd kihalászom a szalonnákat és tányérra teszem. (Közben kifőzök egy csomag pennét, de más tésztával is jó.) A visszamaradt zsíradékban 30 dkg leveles(!) spenótot megpárolok, ízesítem sóval, borssal és egy kis fokhagymával. A végén nyakon öntöm 2-3 dl főzőtejszínnel.
A végén összekeverem a kifőtt tésztát a tejszínes cuccal és a kisült bacon-nel. Reszelt füstöltsajttal isteni!
6/11 A kérdező kommentje:
Biztos nagyon finom lehet,egészen megéheztem!!!!!Füstölt sajtot én is szoktam reszelni a nokedlire,úgy még jobb!Köszi a receptet,tuti,hogy kipróbálom!
2010. máj. 3. 23:03
7/11 anonim válasza:
MIND A KÉT RECEPT ISTENI FINOMNAK TŰNIK!!! :)
El is "vittem" őket, tuti ki fogom próbálni!
KÖSZÖNÖM! :)
*
S.Á.
8/11 A kérdező kommentje:
Majd írj,hogy ízlett-e,jó?
2010. máj. 4. 14:53
9/11 anonim válasza:
Szia, én ma ezt csinálom vacsorára , mi imádjuk:) Annyiban csinálom másképp, hogy a tetejére én besamelt csinálok, sajtot reszelek, és összesütöm. Isteni :)
10/11 A kérdező kommentje:
Így is kipróbálom majd,sütőben is csak finom lehet!Köszi!
2010. máj. 4. 19:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!