Svéd gombasaláta recept?
Recept sok van, talán lesz, aki beírja a neki beváltat.
Viszont ez elöétel, önmagában szokás enni a fö fogás elött.
Fél kilónyi gombát felszeletelek. Egy közepes hagymát nagyon finomra vágok, egy kevés olajon megdinsztelem, pici sóval egészen krémesre elfőzöm fedő alatt. réteszem a gombát, még ezt is picit megsózom, hogy hamar levet engedjen.Teszek bele 2-3 babérlevelet. Egy citromot alaposan megmosok, és héját ráreszelem a gombára.Amikor a gomba megpuhult hozzáadok egy 140 grammos paradicsomsűrítményt. annyi vizet adok hozzá, hogy sűrű mártás vegye körül a gombát. Pici cukor is kell még bele, persze ez ízlés dolga, és, ha nem elég savanykás, akkor a citrom levéből is teszek még hozzá. Végül egy kis őrölt borssal fűszerezem. Nagyon kellemes, pikánsnak kell lennie, a citromhéjtól főleg az lesz. De már kipróbáltam narancshéjjal is, egészen különleges élmény volt, szóval nagyon finom. Lehűtve fogyasztjuk húsok és azok körete mellé, mint salátát. Soha nem ettük előételként.
Ha hidegtálas vendéglátást csinálok, akkor soha nem hiányozhat az itthoni svédasztalról a többi saláta mellől. Ekkor is húsok mellé fogyasztják a vendégeim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!