Nagyon finom halászlé recept hozzávalók és elkészítés leírása?
Figyelt kérdés
Karácsonykor megszeretném lepni a párom halászlével, én gyűlölöm az ízét, de örömet szeretnék neki szerezni, gőzöm sincs hogyan kell és mit.. bevált nagyon jó receptet tud valaki írni lépésről lépésre? ne csak a hozzávalókat! Hallottam olyanokról, hogy krumpli, meg szegedi halászlé sűrítményből, 2 pontyból hozzávalókat, de csak ennyit tudok :( Előre is köszönöm!! :))#halászlé!
2016. dec. 17. 14:01
1/6 anonim 



válasza:





Először azt döntsd el, hogy a "szegedi halászlét", vagy a "baja halászlét" akarod-e elkészíteni.
2/6 anonim 



válasza:





Én úgy szoktam h 2 liter vízbe belebaszok egy csomag halászlékockát, főzöm tíz percig azt csá. Eddig senki se panaszkodott még rá.
3/6 anonim 



válasza:





1-es vagyok!
Szegedi halászlé = az alaplét passzírozzák
Bajai halászlé = passzírozás nincs, de főtt tészta hozzá van.
Ezek után nyugodtan lepontozhatsz, attól még nem leszel okosabb.
Valóban: vegyél halászlé kockát, forrald fel vízzel, rakd bele a halat, amit akarsz, és kész. Csak ne nevezd halászlének!
4/6 anonim 



válasza:





Felejtős a halászlé kocka. Kb két kiló hal aprólékot / farkat, fejet stb./ kb 2-3 órán át főzöm egy nagy krumplival, két nagy hagymával. Füszerek só, bors, pirospaprika bőven. Ha lefőtt a csontról, akkor bizony le kell paszirozni. A hagymát,és a krumplit is. Jó sürü leves lesz. Izesited tetszés szerint, majd visszateszed főzni. Mikor ujra felfőtt, bele kell tenni a szeleteket, és a belsőséget. Ezzel kb 5 perc alatt készre kell főzni. Még egy kóstolás, só, bors pótlás, és kész. Jó étvágyat.
5/6 anonim 



válasza:





En bajai vagyok, es van valami arany, hogy egy liter hallehez hany kilo hal kell. Bar nem vagyok benne biztos, de szerintem mi het liter lehez szoktunk 3 kilo halat tenni. Voroshagyma sok kell bele, meg pirospaprika is, meg szaraz vorosbort is szoktunk bele tenni.
6/6 anonim 



válasza:





A voroshagymat pedig nem egeszben fozzuk bele, hanem felvagva kicsi darabokra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!