Meddig áll el hűtőben a Libamáj Terrine?
Figyelt kérdés
És hogyan? Lefedve edényben vagy fóliázva, vagy akár simán lefedés nélkül is eláll? De a legfontosabb, hogy mennyi ideig lehet hűtőben tárolni?2016. dec. 26. 11:13
1/2 anonim válasza:
Sokáig eláll a liba/kacsamáj, ha ennyi liba /kacsa zsír van alatta, amennyi ellepi.Mindenképpen lefedve, vagy alufóliázva érdemes hőtőben tárolni.Ha nincs annyi zsír, hogy ellepje, érdemes kisebb darabokra vágni, hogy valóban befedje a zsír. Ha kilóg belőle, az a rész kiszárad és megkeményedik.A sokáig alatt heteket is értek, de nem hiszem, hogy pár napnál tovább megmaradna, nálunk legalábbis nincs ilyen veszély:D
2/2 A kérdező kommentje:
Én sem félek attól, hogy ránk romlik :), csak Karácsonyra csináltam, aztán 30-án jönnek hozzánk vendégek, és megígértem,hogy elteszek nekik belőle.
Sok zsír nem sült ki, úgyhogy sajnos a teteje kicsit csúnyán barnul, de azt levágjuk róla. Illetve lefedem, szóval ez lassítja kicsit a barnulást.
Akkor 1 hétig tuti eláll, sőt, elvileg sokkal tovább is ezek szerint.
Köszönöm!
2016. dec. 26. 21:21
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!