Sertéslapockát egyben sütés előtt egy nappal már besózzam, fűszerezzem, hűtőben tartva, vagy ne . Tegnap vettem, de csak holnap délután tudom sütni . Az előre sózásról megoszlik a vélemény . Sok ha egy napot áll sózva? Fagyasztani már nem akarom .
Figyelt kérdés
2016. dec. 21. 19:28
1/1 anonim válasza:
Ha még nem késő, nyugodtan sózd be az egész darab lapockát, ha akarod, hegyes késsel szúrj bele több helyen, és dugj bele fokhagymaszeletkéket.
Én mindig megkötözöm cérnával, mint a kötözött sonkát, így nagyon szép formája marad. Először zsíron körbekapatom, majd utána kevés vízzel kezdem a sütést, mindig lefedve valamivel.Amikor megsült (lehet sütőben fólia alatt, de lábasban is sütni ), a húsvilla könnyedén beleszalad, nem folyik utána véres lé, akkor jó, körbe lehet pirítani, de rövid ideig, vagyis nem kiszárítani.
Deszkán kb 10 percnyi pihentetés után, (ezalatt a cérnát leszedjük ) lehet szépen , formásan szeletelni.
Sokszor sütök egybe lapockát, nagyon finom szaftos hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!