Adnátok tippeket, hogy mit főzhetnék ma ebédre?
ha nincs kedved sokáig vacakolni, akkor vmilyen tészta :)
mondjuk túrós
Tegnapról maradt húsleves, ehhez pedig
zöldbab főzeléket fogok csinálni sült virslivel. Gyors és finom, a főzeléket tejfölösen, ecettel cukorral csinálom utána langyosan tálalom, ilyen melegben kifejezetten üdítő étel, nagyon szeretjük.
Én tegnap készítettem a család nagy örömére:
- fél kiló gomba (nagyobb kalapos)
- bacon szalonna
- juhtúró
- füstölt gomolya sajt
- vöröshagyma
- só, bors, petrezselyem
- tejszín
A vöröshagymát apró kockára vágtam, oliva olajon megpirítottam némi kockára vágott bacon társaságában, rádobtam a gombák felkockázott szárát is, sóztam, borsoztam, kicsit összesütöttem és a végén felöntöttem tejszínnel, egyet forrt és kész. Ezután kevertem bele 1 csomag apróra vágott petrezselymet.
Kivajaztam egy tepsit, a gomba kalapokba nyomkodtam némi juhtúrót (gombát nem kell sózni, mert a juhtúró elég sós), a tetejére 1-1 kis kocka sajtot és betekertem 1-1 szelet bacon-be. Mikor kész az összes gomba, ráöntöttem a tejszínes-hagymás-szalonnás ragut és 180 fokon sütöttem jó 30 percet, akkor jó, ha a teteje már elkezd pirulni.
Isteni finoman összesültek az ízek, krumplipürét (szerecsendiós) adtam mellé, imádták. Hamar meg is van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!