Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzhetnék még, amit le...

Mit főzhetnék még, amit le tudok fagyasztani? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

8 hónapos kismama vagyok, már több dolgot tettem el a fagyasztóba, ha nem leszünk itthon, akkor a Férjem és a nagylányunk válogathasson, és nekem se kelljen az első itthoni napokban a konyhában állni.

Ezeket főztem már:

-pörköltek

-paradicsomos gombóc

-pizzatészta (félig megsütve)

-chilis bab

-édes-savanyú mártás (házi az egész)

-fasírt (sütve)

-májgombócleves

-húsleves

-bolognai spagetti szósz

-brassói (még csak tervben)

-lángos (sütve)

-paradicsomos káposzta

Mit ajánlanátok még? (bármilyen kaja jöhet, babos, káposztafélés is, ha nem én-szoptatás miatt-, akkor a család többi tagja szívesen megeszi :))

2011. júl. 6. 05:46
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Káposztástésztához a káposztát előkészítve, lepirítva, ízesítve lefagyaszthatod, apa meg főz hozzá frissen tésztát. De főzelékfélét is előkészíthetsz úgy, hogy készre főzöd, felengedés után apa pikk-pakk behabarja.:) Aztán az is hasznos, ha van otthon fagyasztott mexikói zöldség, amíg jól megfűszerezve, hagymásan párolódik, addig a tojást fel lehet verni és összesütni. Ezt mosogatással együtt 15 p alatt össze lehet ütni/üttetni apával. Apától elnézés, hogy mindig befogom.:) Aztán a kisült vagy akár simán bepanírozott dolgokat is fagyaszthatod.
2011. júl. 6. 06:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nokedlit,kifőtt tésztát,leveseket is lefagyaszthatod. Csak a krumplis ételeket nem jó.Rántott hús bepanírozva,kisütött húsok is jók.
2011. júl. 6. 06:20
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ja és bmilyen rakott dolgot (rakott kel, tészta, krumpli stb) adagonként lefagyaszthatsz. Van még hely a fagyasztóban?:)
2011. júl. 6. 06:20
 4/9 A kérdező kommentje:
kedves első, nagyon kedves vagy :) Apa készségesen hajtogatja, hogy ő mindent meg tud főzni :):) legfeljebb majd szoptatás közben adom az instrukciókat neki :) :) és köszi a jó ötleteket is, még jöhetnek :) :)
2011. júl. 6. 06:21
 5/9 A kérdező kommentje:
van hely a fagyasztóban, 400 literes :) még idény gyümölcsöt rakok bele, plusz húsokat (elkészítés nélkül) meg készételeket :)
2011. júl. 6. 07:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok gyümölcsöt és zöldséget rakj el, az mindenképpen jó. De figyelj, kapásból leírtál 12 féle dolgot, azért ezekkel is elég sokáig ki lehet húzni:) és adott esetben valóban a férjednek sem lesz semmi baja, ha főzni kell.

Megjegyzem, én kicsiként külön imádtam, ha anya nem volt otthon, mert például szült, mert ilyenkor a főzés ugye apára maradt, és csupa olyan dolgot csinált, amit anya nem volt hajlandó. De persze ezt sosem mondtam meg neki :)

2011. júl. 6. 07:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez már egy hadseregnek is elég lenne, és tésztás cuccot meg bmikor össze tud ütni bárki. Még te is, mert pikk pakk megvan - sajt, túró, tejföl, és húsz perc alatt - amiből te két percet állsz kb a konyhában - megvan az ebéd.

Frissen:

- hurka + krumpli - be a sütőbe és le van a gond

- mindent bele leves, az elfő magától

- rakott krumpli - ott is minden megfő magától, csak össze kell vágni, aztán sütő

2011. júl. 6. 09:46
 8/9 anonim ***** válasza:

Én olyan étteremben dolgoztam,ahol hét közben alig volt vendég,hétvégén meg a belünket is kidolgoztuk. Ezért aztán a szakácsok mindenféle levest(bableves,gulyásleves,palócgulyás,húsleves,hagymaleves,gombaleves,halászlé),pörkölteket,nokedlit,sztrapacskát,székelykáposztát előre megfőztek,műanyag edényekbe kiporciózták,és levitték a fagyasztóházba. Tehát bármilyen készételt,és levest le tudsz fagyasztani. Húsokat előre leszeletelve bepanírozva,esetleg megtöltve,azt már csak sütni kell.

Így kiadagolva egyszerűbb is,mert kinek mihez van kedve,azt olvasztod ki.

26/N

2011. júl. 6. 09:51
 9/9 A kérdező kommentje:

A felsoroltakból nem sokat tudtam lefagyasztani, van, amiből csak 1 adag, van amiből 3 is. Csak kertezünk is, így kevés idő jut a főzésre, most befőzés szezon is van, és nem tudok egyszerre pörköltet meg baracklekvárt is főzni/eltenni :).

Köszönöm a sok jó ötletet, sokat segítettek :) :)

2011. júl. 6. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!