Mit főzhetnék még, amit le tudok fagyasztani? (bővebben lent)
8 hónapos kismama vagyok, már több dolgot tettem el a fagyasztóba, ha nem leszünk itthon, akkor a Férjem és a nagylányunk válogathasson, és nekem se kelljen az első itthoni napokban a konyhában állni.
Ezeket főztem már:
-pörköltek
-paradicsomos gombóc
-pizzatészta (félig megsütve)
-chilis bab
-édes-savanyú mártás (házi az egész)
-fasírt (sütve)
-májgombócleves
-húsleves
-bolognai spagetti szósz
-brassói (még csak tervben)
-lángos (sütve)
-paradicsomos káposzta
Mit ajánlanátok még? (bármilyen kaja jöhet, babos, káposztafélés is, ha nem én-szoptatás miatt-, akkor a család többi tagja szívesen megeszi :))
Sok gyümölcsöt és zöldséget rakj el, az mindenképpen jó. De figyelj, kapásból leírtál 12 féle dolgot, azért ezekkel is elég sokáig ki lehet húzni:) és adott esetben valóban a férjednek sem lesz semmi baja, ha főzni kell.
Megjegyzem, én kicsiként külön imádtam, ha anya nem volt otthon, mert például szült, mert ilyenkor a főzés ugye apára maradt, és csupa olyan dolgot csinált, amit anya nem volt hajlandó. De persze ezt sosem mondtam meg neki :)
Ez már egy hadseregnek is elég lenne, és tésztás cuccot meg bmikor össze tud ütni bárki. Még te is, mert pikk pakk megvan - sajt, túró, tejföl, és húsz perc alatt - amiből te két percet állsz kb a konyhában - megvan az ebéd.
Frissen:
- hurka + krumpli - be a sütőbe és le van a gond
- mindent bele leves, az elfő magától
- rakott krumpli - ott is minden megfő magától, csak össze kell vágni, aztán sütő
Én olyan étteremben dolgoztam,ahol hét közben alig volt vendég,hétvégén meg a belünket is kidolgoztuk. Ezért aztán a szakácsok mindenféle levest(bableves,gulyásleves,palócgulyás,húsleves,hagymaleves,gombaleves,halászlé),pörkölteket,nokedlit,sztrapacskát,székelykáposztát előre megfőztek,műanyag edényekbe kiporciózták,és levitték a fagyasztóházba. Tehát bármilyen készételt,és levest le tudsz fagyasztani. Húsokat előre leszeletelve bepanírozva,esetleg megtöltve,azt már csak sütni kell.
Így kiadagolva egyszerűbb is,mert kinek mihez van kedve,azt olvasztod ki.
26/N
A felsoroltakból nem sokat tudtam lefagyasztani, van, amiből csak 1 adag, van amiből 3 is. Csak kertezünk is, így kevés idő jut a főzésre, most befőzés szezon is van, és nem tudok egyszerre pörköltet meg baracklekvárt is főzni/eltenni :).
Köszönöm a sok jó ötletet, sokat segítettek :) :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!