Kérdésem azokhoz szól, akik nem fogyasztanak tejterméket. Ti hogyan készítitek el a pudingot?
Nem szoktam pudingot készíteni, de a madártejből tudok extrapolálni. Kókusztejjel készíteném. A párom képes vízzel s rizslisztből pudingot főzni (az én pudingom olyan tojásos lenne, amennyire csak lehet :)), kakaósan ehető, de én ahhoz is öntök kókusztejet (a kókuszkrém még jobb).
A tejet könnyű így helyettesíteni, ráadásul a kókusztej inni is klasszisokkal finomabb számomra (s én friss, házi tejhez szoktam anno), csak kifejezetten édes (a párom szerint nem, de az én érzékenységem más). Legalábbis amit én készítek, boltit nem nagyon ittam még.
A mandulatej is csodás, csak drága, sőt a máktej is bizonyára jó kis pudingot ad, csak persze mákos ízűt s kissé kesernyéset, azt azért már rendesebben kell édesíteni.
A legjobban a mandula és a mogyorótejet szeretem ilyesmihez, mert nagyon finom mellékízt ad a pudingnak a mandula, mogyoró.
De pl. vaníliapudingot vaníliás szója/rizs/zabtejjel is készítettem már, és ezek vannak csokis verzióban is.
Mi fogyasztunk tejterméket, de konkrétan tej sosincs itthon, mert attól hasmenése van az egész családnak. Ezért ha hirtelen fölindulásból tejes édességet készítünk, akkor általában kókusztejjel (kókusztejporból készült hígítmánnyal) helyettesítjük, hacsak nincs valakinek kedve elmenni a boltba tejért.
De néhány édességbe, például rizsfelfújtba, a hagyományos kókuszreszelékkel főzöm össze a rizst a vízben, azért, hogy ne legyen vízíze. Sokkal olcsóbb, mint a kókusztejpor.
Az egyéb növényi "tejeket" nem ismerem, de amíg ilyen árban vannak, nem is szándékozom közelebbről megismerkedni velük. :)
Rizsliszt vagy kukoricaliszt kókuszreszelékkel, esetleg gesztenyeliszttel.
Pudingport nem használok, ki tudja, mibőlvan. A bolti növényitej drága, túl édes és ki tudja, miből van.
Bírom ezt a bolti kitudjamibőlvan dumát. Akkor gondolomsemmit, tehát húst felvgottat sajtot tejet vajat joghurtot gyümilevet tésztát lekvárt mézet pirítóskenyeret csokit egyéb csomagolt dolgot se veszel soha mert ki tudja miből van.
Abból, ami rá van írva. 1l mandulatej egy marék mandula+víz és ennyi.
Miért édes?? Mert a mandula, mogyoró, zab természetétől fogva ÉDES, nem cukrozzák.
A rizs és szójatej tök semleges nem édes.
Az ízesített termékek pl vanília csoki általàban cukrozottak de a normál növényi tejek nem azok.
köszönöm a válaszokat, végül a vanília ízesítésű szójatejre esett a választásom, a puding (illetve a süti, amibe töltelékként került) jól sikerült, mindenki dícsérte, senkinek nem tűnt fel, hogy nem a "megszokott".
Mivel nem kellett az összes tejet felhasználnom a krémbe, ezért a maradékot megiszogattam a kávémmal, úgy is finom :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!