Hús nélküli hagyományos magyar recepteket keresek (? )
Egy kedves külföldi ismerösnek szeretnék magyar recepteket küldeni, de húst nem eszik (halat sem), viszont néhány recepten kivül semmi nem jut eszembe, egyszerüen rövidzárlatom van.
Nagyon örülnék, ha minél több receptet felsorolnátok, amik hagyományosak, finomak és még húsmentesek.
Mindenkinek elöre köszönöm a segítségét!
Hamis gulyáson, gombapörköltön, pásztortarhonyán, paprikás krumplin sokat dob a füstölt paprika :) Ha jó magyar tölgyfán füstöltet nem talál, a spanyol pimentón füstölt változatával ki lehet pótolni.
A borsóleves nálunk úgy készül, hogy a borsót kis olajon megpároljuk, néhány evőkanál lisztet rádobunk, megkeverjük néhányszor, de nem pirítjuk, felengedjük vízzel. Són, borsón kívül galuska megy bele és petrezselyemzöld.
Létezik egy vegán töltött parika átirat is: gomabaprikás alap és köles van benne, a paprikák félbe vágva, megtöltve, sütőben sütve és ugyanúgy zelleres paradicsommártás jár hozzá. Mild wax peppert keressen hozzá az ismerősöd. (Legrosszabb eseteben banana peppert, de az enyhén csípős.)
Vicces, de sok külföldi a gyümölcsleveseket is különlegesnek találja, úgyhogy én egy jó meggylevest is hozzátennék a listához.
Ha él az ilyen kamuhúsokkal La Veganista blogján van egy zseniális vörösboros (nem)marhapörkölt recept. Az szejtánnal készül, volt alkalmam megkóstolni tényleg nagyon jó.
Erdélyi padlizsánkrém :)
Túrós csusza (ugyebár pörc nélkül)
Hortobágyi szójáspalacsinta (szójagranulátumból)
Paprikás krumpli
Lecsó (csak hagyma, paprika, paradicsom, fűszerek, esetleg tojás)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!