Mivel lehet helyettesíteni a cukrot süteményben?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kedves 17:39-es!
A vőlegényem cukorbeteg. Mi is a nyírfacukort használjuk, mert nyírfacukrot a szervezet rendkívül lassan dolgozza fel, és nem teljes mennyiségben. A nyírfacukor nem okoz hirtelen változást a vércukorszintben: sem annak emelkedését, sem csökkenést nem váltja ki; inkább stabilizálja, alacsonyan tartja azt. A diabéteszben szenvedők – a nyírfacukor használatával – úgy fogyaszthatnak édes ételeket, hogy vércukorszintjük nem emelkedik meg.
A nyírfacukor emésztéséhez nincs szükség inzulinra!!!
Amennyiben nem ismered a terméket, ne nyilatkozz róla.
Figyelmedbe ajánlom: [link]
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Előzőnek: Én a 17:36-os vagyok, és vettem a fáradságot, hogy utána nézzek a nyirfacukornak, mielőtt hülyeséget írnék (mert Te bizony írtál egy csomót).
És igaza van az válaszolónak. A nyírfacukor 75%-al kevesebb CH-t tartalmaz mint a répa vagy a nádcukor.
Tehát valóban jó a cukorbetegeknek.
Én speciel köszönöm az infót - mert eddig erről nem hallottam.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Egy vélemény a répacukorról. Nem sokan tudják de az utóbbi évtizedekben megnövekedett rákos betegségek egyik (hangsúlyozom egyik) okozója a túlzott cukor és szénhidrát fogyasztás. Ugyanis a cukor órákra gyengíti az immunrendszer működését.
Én nagyon odafigyelek erre, mert egy csomó bajtól megszabadultam amióta mértékkel fogyasztok cukrot. Nem helyettesítem semmivel, inkább nem eszek csak ritkán cukros ételeket.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Használhatsz esetleg gyógyszertárban kapható szőlőcukrot is."
Sima élelmiszerboltban is lehet kapni. De cukorbetegeknek tilos fogyasztani!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Szőlőcukrot ehetnek a cukorbetegek, persze csak keveset. A szőlőcukor rendkivül gyorsan megemeli a vércukorszintet, de nagyon gyorsan le is bontja a szervezet.
Én cukros vagyok, és bocs de nincs pénzem a sok gyógyszer mellett a 4000 forintos nyirfacukorra, még ha sokkal egészségesebb is. Inkább használom a valamivel olcsóbb édesitőszereket, ha nagyon édesség ehetnékem van. Havi 15ezer forintos gyógyszer kiadás mellett nem biztos, hogy mindenki megengedheti magának az egészségesebb nyirfacukrot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!