Mivel lehet helyettesíteni a cukrot süteményben?
miért eszitek az egészségtelen édesítőszereket????
nyírfacukor és kész. Igaz 4000 ft 1 kiló,de inkább,mint a rák a sok édesítőtől.
A cukorbetegek is ehetnek cukrot, sőt mézet is. Csak tudniuk kell, hogy mennyi van belőle az adott ételben.
De a legjobb ha édesítőszerrel készíted a süteményt.
Ha tabletta formájú vagy folyékony édesítőszert használsz, akkor annak nincs CH tartalma. Ha por alakút, akkor annak van. Adagolását mindegyiknek meg tudod nézni a dobozán.
Jellemzően azt írják, hogy 1 evőkanál édesítőpor megfelel 1 evőkanál cukor édesítő erejének. (szénhidrát tartalma az édesítőporoknak ugyanannyi mint a cukornak). Azonban az édesítőpor sokkal könnyebb mint a cukor.
1 evőkanál cukor 20 gramm, de 1 evőkanál édesítőpor csak kb. 2 gramm.
Ezért jut sokkal kevesebb CH az ételbe.
Tapasztalatom szerint azonban ennél az aránynál kicsivel több édesítőt kell használni, hogy ugyanazt az édességet elérd mint a cukor használatával.
Én úgy vettem észre, hogy ha 20 dkg cukor kell valamibe, akkor azt helyettesíteni lehet 15 g édesítőszerrel. Ez térfogatra kicsit több lesz, de ez nem probléma.
ma 17:23-as: olvasd már el a kérdést!!! Arról van szo, hogy cukorbetegnek kellene a cukrot helyettesiteni - akkor mindegy, hogy milyen cukor (répacukor, nádcukor, nyirfacukor, juharszirup, méz, szölöcukor), ezekböl egyik sem jöhet bele!
Egyébként meg ha cukor, akkor mindegy, hogy milyen, a nyirfacukor semmivel sem jobb, mint bármelyik másik, csak drágább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!