Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mivel lehet helyettesíteni a...

Mivel lehet helyettesíteni a cukrot süteményben?

Figyelt kérdés
pl ha cukorbetegnek akarsz sütni sütit vagy fogyókúrás sütit
2010. máj. 2. 16:04
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
60%
Mézzel, vagy esetleg mesterséges édesítőszerrel.
2010. máj. 2. 16:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
65%
Én folyékony édesítő szert használok vagy pici vizet felforralok mikroban egy pohárban tényleg picit és bele sok édesítő tablettát hagyom elolvadni:)
2010. máj. 2. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 A kérdező kommentje:
köszi:D és ezt milyen arányban? szóval mondjuk 1 kanál cukor az mennyi édesítőszerben?:D
2010. máj. 2. 16:23
 4/18 anonim ***** válasza:
65%
2010. máj. 2. 16:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
49%
Minden édesitőszeren rajta van, hogy mennyi cukrot helyettesit. A méz nagyon finom, de cukorbetegeknek ez sem ajánlott. Használhatsz esetleg gyógyszertárban kapható szőlőcukrot is. Ezt gyorsabban bontja le a szervezet, mint a rendes cukrot. Persze ezt sem töménytelen mennyiségben.
2010. máj. 2. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:
köszi:)
2010. máj. 2. 17:03
 7/18 anonim ***** válasza:
25%
A cukorbetegek nem ehetnek mézt. Amúgy édesítőszerrel.
2010. máj. 2. 17:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim válasza:
59%

miért eszitek az egészségtelen édesítőszereket????

nyírfacukor és kész. Igaz 4000 ft 1 kiló,de inkább,mint a rák a sok édesítőtől.

2010. máj. 2. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 igabcsy ***** válasza:
22%

A cukorbetegek is ehetnek cukrot, sőt mézet is. Csak tudniuk kell, hogy mennyi van belőle az adott ételben.

De a legjobb ha édesítőszerrel készíted a süteményt.

Ha tabletta formájú vagy folyékony édesítőszert használsz, akkor annak nincs CH tartalma. Ha por alakút, akkor annak van. Adagolását mindegyiknek meg tudod nézni a dobozán.

Jellemzően azt írják, hogy 1 evőkanál édesítőpor megfelel 1 evőkanál cukor édesítő erejének. (szénhidrát tartalma az édesítőporoknak ugyanannyi mint a cukornak). Azonban az édesítőpor sokkal könnyebb mint a cukor.

1 evőkanál cukor 20 gramm, de 1 evőkanál édesítőpor csak kb. 2 gramm.

Ezért jut sokkal kevesebb CH az ételbe.

Tapasztalatom szerint azonban ennél az aránynál kicsivel több édesítőt kell használni, hogy ugyanazt az édességet elérd mint a cukor használatával.

Én úgy vettem észre, hogy ha 20 dkg cukor kell valamibe, akkor azt helyettesíteni lehet 15 g édesítőszerrel. Ez térfogatra kicsit több lesz, de ez nem probléma.

2010. máj. 2. 17:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 anonim ***** válasza:
18%

ma 17:23-as: olvasd már el a kérdést!!! Arról van szo, hogy cukorbetegnek kellene a cukrot helyettesiteni - akkor mindegy, hogy milyen cukor (répacukor, nádcukor, nyirfacukor, juharszirup, méz, szölöcukor), ezekböl egyik sem jöhet bele!

Egyébként meg ha cukor, akkor mindegy, hogy milyen, a nyirfacukor semmivel sem jobb, mint bármelyik másik, csak drágább.

2010. máj. 2. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!