Mit jelent az, hogy a tésztát hagyjam kelni?
Figyelt kérdés
Ezt a pogácsát akarom megsütni, de fogalmam sincs, mit jelent az, hogy hagyjam kelni.
Gyúrjam össze és egy óráig rakjak félre?
Sütöttem már ezt-azt sütiket, tortákat, de nem vagyok nagy mestere a konyhának, nem tudom mit jelent ez.
Köszönöm szépen előre is a segítséget!
2016. dec. 9. 22:21
1/6 anonim válasza:
Belerakod az élesztőt, majd hagyod, hogy az élesztő tegye a dolgát.
2/6 anonim válasza:
Beállítod megfelelő időpontra az ébresztőt, de ha ekkor se akar kelni a tészta, akkor szundi módba rakod.
3/6 anonim válasza:
Aha. Hagyd magara, dagadni fog. Lehetoleg meleg helyen. Hidwgben kelt teszta "megfazik". Nem lesz jo. Legjobb egy talba, amit lefesz frissentartodoliaval, hogy ne kapjon levegot. De vannak konkret kelesztotalak is, tetovel. A rugalmassagabol lehet latni,hogy mar jo.
4/6 anonim válasza:
Utolsó: abban nincs igazad, hoyg a tészta hidegben nem vagy rosszul kel meg - minden kelt tésztát lehet hütöben is keleszteni, és ugyanúgy megkel (csak terméseztesen lassabban), viszont utána sokkal könnyebben kezelhetö, formázható lesz.
5/6 anonim válasza:
Tolem aztan le is fagyaszthatjatok a kalacstesztat..tuti jo lesz
6/6 anonim válasza:
Igen, utolsó: az lesz. Mert kiolvadás után magához tér az élesztő, és könnyű, levegős, foszlós kalács lesz a végeredmény.
A kovász is fagyasztható.
Tanulni soha nem szégyen. Szívesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!