Rakott zöldbabot mikróban hogy készítsek?





Ahogyan én szoktam:
- a zöldbabot lobogó, sós vízben (fél)puhára főzöm, leszűröm
- a darált húst hagymás zsíron, fűszerekkel födő alatt puhára párolom, és az előre megfőzött rizst is hozzákeverem
- az edény alját kicsit kiolajozom, jó vastagon megkenem tejföllel, majd bele a zöldbab felét, arra a tölteléket, majd a zöldbab másik felét. A tetejére ismét csak jó vastagon a tejfölt, és még egy adag reszelt sajtot szoktam rá.
Gyakorlatilag minden készre-főzött-sütött, tehát elegendő a mikróba annyi időre berakni, míg a tejföllel összesül, és a tetején a sajt is megolvad.
Teljesen mindegy, hogy zöldbab, vagy kelkáp. esetleg hordós aprókáp. (ebből imádom a legjobban!!), az elkészítés menete nálam ez. De még a töltött tök, töltött karalábé is így készül!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!