Mivel tudom helyettesíteni a torta formát?
Bármilyen kislábassal, amint kikensz zsírral vagy vajjal és belisztezed.Régen azt sem tudtuk, mi az a tortaforma, mégis le kerek torta.
Van, aki tepsiben süti meg, majd kivágja kerek formára, ez is egy megoldás.
A tojáshabot hagyományos drótos habverővel kiválóan fel lehet verni keményre, de én anno villával is képes voltam rá, ha nagyon elszánt voltam pl egy gyümölcstorta megsütéséhez.(mondjuk az csak 2 tojás fehérje volt.
A hab felveréséhez egy csipet só, cukor, vagy ecet is jól jön, (vagy egyik, vagy a másik ) ami segít hamarább keményre verni a habot.
Megsütheted a tepsiben is, hamarabb kész. Elvágod 3 felé, és azokat rakod egymásra, így egy könnyen szeletelhető tortát kapsz, alakra olyasmit mint a püspökkenyér.
Több oka is lehet, lehet, hogy vastag anyagú volt a lábas, esetleg kicsi volt a benne lévő tésztához, és magas lett, így nem tudott a közepe is átsülni. A sütő is lehet az oka, sajnos így nem lehet kitalálni a konkrét okot.
de érdemes máskor egy tűpróbát csinálni, amikor már a teteje szép aranysárga, ha nem ragad a tűre /fogpiszkálóra, akkor biztos kész. Ha még ragacsos, akkor hagyni kell még pár percig, esetleg egy darab fóliával lazán befedni, hogy a teteje ne piruljon túl.Elhiszem, hogy bánt, esetleg, ha még van időd válaszd a tepsis megoldást.
Karácsonyra meg kérj egy kapcsos tortaformát, már olyanok is vannak, hogy többféle méretre állíthatók. Ez örök darab lesz, és nem lesz többé ilyen gondod.
Azért drukkolok, hogy legyen tortája a párodnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!