Mi lesz Nálatok a menü Karácsonykor és Szilveszterkor?
Idén nem én vagyok a soros, de tavaly aszalt szilvával - gesztenyével töltött csmell volt krumplipürével.
A bejglit veszem (gáz vagy nem gáz, de a mák + dió aranyárban van, olcsóbb ha készen veszem), linzert sütök.
A hagyományos magyar ünnepi menüket nem nagyon szeretem.
Mi nem szeretjük a halat, ezért az kimarad.
Szenteste borleves lesz fahéjas habgaluskával, töltött csirke comb lesz baconbe csavarva, a mell filézve, sonkával-sajttal töltve, szeletelve kirántva, majonézes krumpli, kaszinó tojás franciasalátával.
Bejgli és gesztenyepüré.
25-26-án nem leszünk itthon, ezért arra nem készítünk.
Szilveszterkor töltött káposzta, kocsonya, lencsefőzelék bőrös sertéssülttel.
Karácsonykor a szokásos menü lesz, mi minden éveben ezt esszük ilyenkor: szüleinknek lazac petrezselymes krumplival, nekünk, gyerekeknek pedig gyros pitában. Utána apának somlói galuska, nekünk meg palacsinta. Az öcsémmel fogjuk elkészíteni.
Szilveszterkor meg valószínűleg pizza.
Karácsony:
Sült lazac, petrezselymes krumplival, töltött káposzta, zserbó, bejgli (diós, mákos), somlói galuska.
Szilveszter:
Valamilyen sült disznóhús, esetleg lencsefőzelék, virsli, rétes (almás, káposztás, túrós).
Plusz még lesz mézeskalács is.
Karácsonykor a szüleimnél fog összegyűlni a család,így akkor nem én fogom elkészíteni a menüt.
Szilveszterkor lesz lencse,krumplisaláta,virsli.
Akkor se nálunk leszünk,hanem egy barátunknál így a többit nem tudom,de a fent említett ételeket én fogom vinni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!