Mi a receptje a "lusta háziasszony süteményének"?
Hozzávalók:
.10púpozott evőkanál liszt
.10 csapott evőkanál cukor
.3egész tojás
.10dkg Ráma margarin
.kicsi sütőpor
.1teáskanál őrölt fahéj
.2-3 evőkanál bármilyen lekvár
.10 evőkanál tej
.5dkg mazsola
.1 marék dió
Elkészítés: Mindent egy keverőtálba teszünk,de a diónak csak a felét. Kikeverni,alaposan kivajazott(liszt nem kell)tepsibe öntjük,tetejére rászórni a diót.
Sütőbe! Addig,kell sütni,h ha megszúrod, ne tapadjon rá a villára!
Én ezt ismerem, de még nem próbáltam ki.
Na én így csinálom, ez biztosan beválik neked is.
Hozzávalók:
1 bögre rétesliszt
1 bögre cukor
1 csomag sütőpor
a forma kikenéséhez vaj
1/2 kg túró
5-6 evőkanál klekvár
1 maréknyi mazsola
2 dl tej
3 tojás
kevés vaj a sütemény tetejére
Elkészítés:
1.) Fogunk egy tálat, és összekeverjük benne a következőket: 1 bögre réteslisztet, 1 bögre cukrot és 1 csomag sütőport.
2.) Egy kerek, kerámia sütőformát kikenünk vajjal, majd az előbbi keverékből beleszórunk 1 bögrényivel. Rámorzsolunk fél kiló túrót, ráteszünk néhány evőkanál lekvárt, és megszórjuk egy marék mazsolával, valamint a maradék lisztes-cukros keverékkel.
3.) Egy nagy bögrében összekeverünk 2 dl tejet 3 tojással, majd a sütemény tetejére öntjük (vigyázva, hogy mindenhol ellepje), majd néhány vajdarabot szórunk az egészre. Ahol nem takarta be a folyadék a süteményt, olaj spay-vel megfújjuk a lisztes darabokat!
4.) Előmelegített sütőben, 180 fokon 1 óra alatt készre sütjük a süteményt.
Az eredeti Lusta rétes receptje a következő:
Lusta rétes
Hozzávalók:
• 40 dkg liszt
• 15 dkg kristálycukor
• 1 csomag sütőpor
• 10 dkg vaj
• 4 tojás
• 4 dl tej
Töltelék:
• 1 kg túró
• 1 vaníliás cukor
• néhány dkg kristálycukor
• citromhéj
• mazsola
• kimagozott meggy
A lisztet, cukrot, sütőport összekeverjük, a tepsit a vajjal kikenjük. A liszt felét így szárazon elsimítjuk a tepsi aljába, majd következő rétegként a tölteléket. A töltelék fölé kerül a harmadik réteg, az ízesített liszt másik fele, majd az egészet leöntjük 4 db tojással elkevert 4 dl tejjel. Végül a maradék vajat a tetejére morzsoljuk. Hidegen szabad kiszedni a tepsiből.
Sütés: 200 C-on.
Analfabéta rétes
4 dl liszt
1 dl porcukor
1/2 cs sütőpor
jól összekeverjük.
10 dkg kemény Rámával a tepsi alját (vékony szeletekkel) betakarjuk.
A lisztes keverék felét rászorjuk, majd
50 dkg áttört túrót, mazsolát, reszelt citromhéjat rászórunk
majd a liszets keverék maradékát rászórjuk a túróra.
A tetejére a maradék rámát (mint az aljára) rászeletelni.
3 egész tojást fel kell verni 1 dl porcukorral, 1 vaníliás cukorral. Hozzáadni 2,5 dl tejet és egyenletesen a tepsi tetejére locsolni.
Forró sütőbe rakni és takarékon 30 percig sütni.
Melegen és hidegen is finom!
Akkor leírom:
Bolyi túrós
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt
1/2 kg túró
22dkg porcukor
10 dkg vaj vagy margarin
2dl tej
2 tojás
1/2 sütőpor
1 vaníliás cukor
1 citrom
10 dkg mazsola
(de el tudom képzelni, hogy legyen benne megy, vagy lekvár)
Elkészítés:
1.A r.lisztet összekeverjük a porcukorral, sütőporral, fél citrom reszelt héjával. 5 dkg vajjal kikenünk egy tepsit, beleszórjuk a lisztes keverék felét.
2. A túrót kruplinyomóval rányomjuk, megszórjuk a van. cukorra, reszelt citromhéjjal, mazsolával, maj rászórjuk a lisztes keverék másik felét.
3. A tejben elkeverjük a tojásokat, és a tepsiben levőket meglocsoljuk vele. És apró darabokra vágva rászórjuk a maradék vajat.
4. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!