A "rostonsült", a "sült", a "grillezett" vagy a "lávakövön sült" natúr húsok zsírszegényebbek?
A roston sült húshoz nem nagyon adnak hozzá zsiradékot, max vékonyan bekenik. A "sült" több mindent jelenthet. A grillezett húshoz szintén pácként kerülhet esetlen plusz zsiradék. Lávakövön sütés az majdnem ugyan az mint a girllezés.
Ezek között a módszerek között olyan óriási különbség nincs, mindegyik rácson, körbeölelő hőben sütést jelent, nem bő zsiradékban mint a rántás. Szerintem azt válaszd ami tetszik.
Egyél csülkös pacalt. :)
Egyébként a roston sült a legzsírszegényebb.
Sajnos párolt dolgot nem igazán látok az étlapon, egyedül a szarvashúst, viszont ahhoz a fogáshoz burgonyafánkot kínálnak és gyümölcsszószt - így azt kihagyom.
Sok roston sült hús van: csirkemell, tarja (oké, az zsírosabb), amelyekhez lehet salátát kérni. Mivel előrendelünk, nem szeretnék variálni az a'la cart fogásokkal. :)
Viszont amikor random betérek valahova, a tanácsaitok alapján fogok alkudozni a pincérrel (párolt cucc + zöldköret, vagy grill husi meg saláta). :)
Köszi a tippeket!
A rostonsült, grillezett, lávakövön sült gyakorlatilag ugyanaz a technológia, a húst zsiradék hozzáadása nélkül sütik készre. Ez akkor zsirszegény, ha a kiindulási alapanyag is az, tehát tarjából nem annyira, csirkemell, karaj viszont igen.
De még tarja esetében is sokkal kevesebb benne a zsír, mint a sültben, mert ezzekkel a módszerekkel a zsír kisül belöle, ahagyományos sütésnél meg inkább megszívja magát vele.
A halak esetében is föleg a hal fajtájától függ a zsirtartalma, és vannak zsíros halfajták is, ennek nézz utána.
A saláták esetében nem árt a dresszingre rákérdezni, mert abban sokszar nagy mennyiségü olaj van, és adott esetben vagy dresszing nélkül kérni, vagy szóni, hogy a dresszinget olaj nélkül kéred.
Párolt zöldségköret mindenhol szokott lenne, de ha kevés rizs belefér, akkor rizibizit kérj, az zöldségek + rizs, azaz nem igazán zsíros.
Hivatalosan igen, de igen sok helyen vegyes zöldséggek készítik.
Emellett a zöldborsó szerintem zöldség - szóval ne akarj belekötni mindenbe!
Random rendelésnél mindenképpen rostonsültet válassz, bármilyen párolt zöldségkörettel. Ilyen esetben hiába alkudoznál a pincérrel hogy párolt húst kérsz, max csirkemellet tudnak neked rövid időn belül felszolgálni. A húsok párolása nem rövid idő, ezért is ritkaság étlapokon,esetleg a vadas, mint készétel, nem frissensült.
Ha előrendelsz, valamilyen alkalomra, akkor van esély, hogy a megadott időre- egyeztetés alapján-azt készítik el, amit szeretnél, és úgy, ahogy szeretnéd.
Persze minden étteremfüggő is, hogy mennyire fontos nekik a vendég különkívánsága.
A rostonsült fogas, vagy pisztráng nagyon jó választás, sokkal ízletesebbek, mint bármilyen párolt/főtt hús.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!