Sajtszószból mit lehet csinálni? Több kilónyi van.
Van itthon sajtszósz porom. Van 1kg kapros, 1,5 kg sajtos natúr, 1kg fokhagymás. Csak vízzel össze kell keverni meg egy pici vajjal, ételízesítővel. De ez így nagyon snassz. Tuti nem fogjuk megenni a lejárati időig. Odaadni nem tudom senkinek.
Nincs valami ötletetek, mit lehetne belőle készíteni? Vagy valamivel feldobni, hogy ne legyen mindig ugyanolyan íze?
Kaptuk...4 gyerek van, 2 felnőtt, szóval nem olyan sok ez. De pl egy mártogatóst így, hogy írod a fűszereket, el tudnám képzelni.
De ez nagyon sűrű. Megáll benne a kanál. Nem lehetne szerintetek mondjuk rántás vagy habarás helyett használni? Vagy nagyon elvinné sajtos irányba?
Kakukkfüvet még semmihez sem próbáltam, de ki fogom. Kíváncsi vagyok.
Krémlevesnek? Mondjuk pirítóssal? Jól hangzik!
Köszönöm. Nagyon jó ötleteitek vannak.
- Csíkokra vágott, lisztbe forgatott húst hirtelen kisütöd, majd a sajtszószba belerakod, összeforralod, és főtt rizs, főtt tészta körettel. Szeretem.
- Gyúrsz egy adag közönséges krumplis tésztát, akár gombócot, akár núdlit főzöl belőle, és mellé sajtszószt. Akár így, akár levesből kivett főtt húsok mellé köretnek is jó.
- De ha a krumplis tésztát krokettnek megsütöd, és ahhoz tálalod a sajtszószt, úgy is jó
És még egy lehetőség:
mielőtt lejárna a szavatossági idejük, készítsd el őket, és kis dobozokban, adagokban fagyaszd le. A dobozt előtte béleld ki folpackkal, mert az könnyen lehúzható a szószról, amikor az még fagyott állapotban van. Így átrakhatod rögtön abba az edénybe, amelyikben majd átforralod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!