Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sajtszószból mit lehet csináln...

Sajtszószból mit lehet csinálni? Több kilónyi van.

Figyelt kérdés

Van itthon sajtszósz porom. Van 1kg kapros, 1,5 kg sajtos natúr, 1kg fokhagymás. Csak vízzel össze kell keverni meg egy pici vajjal, ételízesítővel. De ez így nagyon snassz. Tuti nem fogjuk megenni a lejárati időig. Odaadni nem tudom senkinek.

Nincs valami ötletetek, mit lehetne belőle készíteni? Vagy valamivel feldobni, hogy ne legyen mindig ugyanolyan íze?


2016. nov. 28. 18:04
 1/10 A kérdező kommentje:
Ja, a fokhagymás és a kapros is sajtszósz, csak az eleve ízesítve van.
2016. nov. 28. 18:05
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Chilivel, borssal, zöldfűszerekkel lehet nyugodtan kísérletezni, fel lehet dobni, illetve érdemes olyan kajákat csinálni amivel el lehet lőni. Ropogós csirkeszárny, tortilla chips, ilyesmi. Gondolom 4.5 kg por vízzel legalább 10 kg szószt jelent, hát én biztos nem ennék meg ennyi vacakot egy év alatt sem.
2016. nov. 28. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Kaptuk...4 gyerek van, 2 felnőtt, szóval nem olyan sok ez. De pl egy mártogatóst így, hogy írod a fűszereket, el tudnám képzelni.


De ez nagyon sűrű. Megáll benne a kanál. Nem lehetne szerintetek mondjuk rántás vagy habarás helyett használni? Vagy nagyon elvinné sajtos irányba?

2016. nov. 28. 19:22
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Hígítsd fel jobban, akkor nem lesz sűrű. De ha a hús mellé a köret rizs, törtkrumpli, vagy tészta, a szósz nagyon jó hozzá. Vagy akár a főtt leveshúshoz is. Ne vegetát és hasonló ételízesítőt használj, hanem valódi fűszereket. Lehet rozmaring, kakukkfű, majoranna, tárkony stb. Mindtől más ízű lesz.
2016. nov. 28. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Krémlevesnek, rakott ételbe/re? :)
2016. nov. 28. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Kakukkfüvet még semmihez sem próbáltam, de ki fogom. Kíváncsi vagyok.

Krémlevesnek? Mondjuk pirítóssal? Jól hangzik!


Köszönöm. Nagyon jó ötleteitek vannak.

2016. nov. 28. 21:07
 7/10 anonim ***** válasza:
Kizsírozott tepsibe egy sor karikákra vágott krumplit,egy sor karikákra vàgott vöröshagymát teszek ,csirkecombot kicsontozom ,kissebb darabokra vágom és ezt is a tepsibe teszem. Néhány gerezd fokhagymával,ételízesítővel megszórom. Annyi vízzel elkevert sajtszószt öntök rá,hogy majdnem ellepje kevés reszelt sajtot szórok rá, és sütőben addig sütöm,amíg piros nem lesz.
2016. nov. 28. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:

- Csíkokra vágott, lisztbe forgatott húst hirtelen kisütöd, majd a sajtszószba belerakod, összeforralod, és főtt rizs, főtt tészta körettel. Szeretem.

- Gyúrsz egy adag közönséges krumplis tésztát, akár gombócot, akár núdlit főzöl belőle, és mellé sajtszószt. Akár így, akár levesből kivett főtt húsok mellé köretnek is jó.

- De ha a krumplis tésztát krokettnek megsütöd, és ahhoz tálalod a sajtszószt, úgy is jó

2016. nov. 29. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a tanácsokat! Nem gondoltam volna, hogy ennyi féle képpen lehet variálni.
2016. nov. 29. 13:56
 10/10 anonim ***** válasza:

És még egy lehetőség:

mielőtt lejárna a szavatossági idejük, készítsd el őket, és kis dobozokban, adagokban fagyaszd le. A dobozt előtte béleld ki folpackkal, mert az könnyen lehúzható a szószról, amikor az még fagyott állapotban van. Így átrakhatod rögtön abba az edénybe, amelyikben majd átforralod.

2016. nov. 29. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!