Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudsz viszonylag egyszerű...

Tudsz viszonylag egyszerű szaloncukor-receptet, amit egy 4 évessel is meg lehet csinálni?

Figyelt kérdés
2016. nov. 21. 12:21
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Persze.

Aprítógépben (vagy kézzel, de az azért guzmisabb) összekevertek aszalt barackot, pici mézet és diót. Kiformázás, csoki mártás= zserbó szaloncukor.

Aszalt szilva közepébe kis darab marcipánt raktok, majd csokiba mártjátok.

Datolya (nem aszalt) közepébe egy szem mandula, majd az egész menet csokiba.

Végszükség esetén kókuszgolyót is formázhatsz szaloncukorrá.

Veszel marcipánt (aldiban, lidliben olcsó), formázod, csoki, kész. Ezt lehet fűszerekkel ízesíteni, aszalványokkal, kandírozottakkal stb.

Ezek a legegyszerűbb megoldások.

2016. nov. 21. 12:45
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
De jókat írtál, kedvem támadt nekem is csinálni :)
2016. nov. 21. 13:22
 3/5 anonim ***** válasza:
49%

Én is szoktam készíteni. Az első nagyon jókat írt :) Nekem is megjött a kedvem :)

Marcipánosat szoktam, de mi készítjük hozzá a marcipánt. De ezt már kicsit unom.

De most az elsőből én is merítettem ötletet. :) Imádjuk a kókuszgolyót és abból fogok szaloncukrot formázni és bemártom étcsokiba.

2016. nov. 21. 15:22
 4/5 anonim ***** válasza:

Milyen anyagokba csomagoljátok?

Úgy értem, amiből, még ehető is lesz. Ill. hogy tartósítjátok?

Annyira rossz idén a szaloncukor felhozatal, hogy én is gondolkozok a házin.

2016. dec. 8. 17:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Hát én nem csomagolom be. :)

A fára nem szoktuk felaggatni, csak egy tálban van a fa mellett. Most majd kis tálcán lesz, és amelyik fogy, abból csinálok még.

Kókuszos, gesztenyés, tejkaramellás nagyon ízlik mindenkinek, de még kipróbálok vmi rumos, diós, kávés szaloncukrot is nekünk, felnőtteknek.

2016. dec. 8. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!